Australia – Brookford Wines
Tarinan mukaan noin 100 vuotta sitten erään vauraan maanomistajaperheen pojasta, Josiah Copelandista, odotettiin tulevan pappi. Pojalla itsellään oli kuitenkin erilaisia ajatuksia ja viini veti häntä enemmän puoleensa kuin uskonnolliset asiat. Niinpä Josiah piti päänsä ja istutti viiniköynnöksiä Murrumbidgeen alueelle Riverinaan, mikä on New South Walesin suurin viininviljelyalue.
Nimensä Brookford Estate sai Riverinan viinitarhoja halkovista pienoista puroista (näitä kutsutaan nimellä ”brook”), jotka kesäisin yleensä kuivuvat ja ovat talvisin kahlattavissa (”ford” tarkoittaa suomeksi kahlaamista tai kahlauspaikkaa). Alue on tunnettu myös tasangoistaan ja viiniköynnöksiä hellivästä Välimeren ilmastosta. Kesät ovat kuumia ja kuivia, talvet puolestaan viileitä, mutta aurinkoisia. Maaperä on pääosin punaruskeaa multaa ja pohjamaassa on kalkkia. Riverinassa viljellään pääosin Shiraz’ta, Semillonia ja Chardonnayta.
Tiesitkö?
Maan / alueen / tuottajan viinejä
-
Beefsteak Club Limestone Coast Shiraz
Täyteläinen, kypsän marjaisa, lakritsainen, pehmeä, pitkä jälkimaku
-
Brookford Shiraz Cabernet Sauvignon
Melko täyteläinen, hillomainen, marjaisa, mausteinen, hennon paahteinen, tasapainoinen
-
Brookford Chardonnay Semillon
Kuiva, trooppisen hedelmäinen, hennon mausteinen, melko pitkä jälkimaku, raikkaan hedelmäinen kokonaisuus
-
Kirrihill – Vineyard Selection – Cabernet Sauvignon
Täyteläinen, kypsän marjaisa, mokkainen, vivahteikas, pitkä jälkimaku, tasapainoinen kokonaisuus
-
Hedonist Shiraz
Mehevän hillomainen, mausteinen, hennon kukkea, tyylikkään paahteinen, täyteläinen, samettisen pehmeä kokonaisuus
-
Simon Hackett Old Vine Grenache
Luumuinen, mansikkainen, karamellimainen, yrttisen mausteinen, keskitäyteläinen, tasapainoiset hapot, tyylikäs kokonaisuus