Australia – Brookford Wines

Australia – Brookford Wines

Kategoria: Australia | Tuottajat

Tarinan mukaan noin 100 vuotta sitten erään vauraan maanomistajaperheen pojasta, Josiah Copelandista, odotettiin tulevan pappi. Pojalla itsellään oli kuitenkin erilaisia ajatuksia ja viini veti häntä enemmän puoleensa kuin uskonnolliset asiat. Niinpä Josiah piti päänsä ja istutti viiniköynnöksiä Murrumbidgeen alueelle Riverinaan, mikä on New South Walesin suurin viininviljelyalue.

Nimensä Brookford Estate sai Riverinan viinitarhoja halkovista pienoista puroista (näitä kutsutaan nimellä ”brook”), jotka kesäisin yleensä kuivuvat ja ovat talvisin kahlattavissa (”ford” tarkoittaa suomeksi kahlaamista tai kahlauspaikkaa). Alue on tunnettu myös tasangoistaan ja viiniköynnöksiä hellivästä Välimeren ilmastosta. Kesät ovat kuumia ja kuivia, talvet puolestaan viileitä, mutta aurinkoisia. Maaperä on pääosin punaruskeaa multaa ja pohjamaassa on kalkkia. Riverinassa viljellään pääosin Shiraz’ta, Semillonia ja Chardonnayta.

Tiesitkö?

Nimensä Brookford Estate sai Riverinan viinitarhoja halkovista pienoista puroista (näitä kutsutaan nimellä ”brook”), jotka kesäisin yleensä kuivuvat ja ovat talvisin kahlattavissa (”ford” tarkoittaa suomeksi kahlaamista tai kahlauspaikkaa).
BBWINES

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.