Chile – Casas del Bosque

Kategoria: Chile | Tuottajat

Viileässä Casablancan laaksossa sijaitsevan Casas del Bosquen ensimmäiset viinit valmistettiin vuonna 1993 ja siitä eteenpäin viinitila on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chile’s Most Awarded Winery 2011 & 2012” sekä ”IWSC Chilean Wine Producer of the Year” vuosina 2013 ja 2014. Viinitila ja sen 250 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Casablancan laakson viileimmässä osassa, vajaan puolentunnin ajomatkan päässä Tyynestä valtamerestä. Mereltä tulevat kylmät tuulet voivat alentaa iltapäivän lämpötilaa jopa 10 asteella. Tämä yhdessä leutojen talvien kanssa pidentää Casablancan kasvukautta jopa kuukauden pidemmäksi verrattuna Chilen muihin viinialueisiin.

Casas del Bosquen kruununjalokivi on Sauvignon Blanc, josta se saa vuosittain tunnustusta sekä Chilessä että ulkomailla. Lähes puolet tilan köynnöksistä ovat tätä alun perin Ranskan Bordeaux’n lajiketta. Reserva -tason viinien köynnökset kasvavat alavammalla maalla, hiekkaisessa maaperässä, jolloin niille kehittyy aromikkaampi aromimaailma. Sauvignon Blancin lisäksi tilan viinitarhoilla viljellään Syrah’ta, Pinot Noiria ja Rieslingiä. Lämpimämpää ilmastoa kaipaavaa Cabernet Sauvignonia viljellään Maipon ja Rapelin laaksoissa. Casas del Bosquen laatutietoisuudesta kertoo myös tilan yhteydessä toimivan El Tanino -ravintolan valitseminen maailman 10 parhaimman viinitilaravintolan joukkoon (Ranskan ulkopuolelta).

Tiesitkö?

Viinitila on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chile’s Most Awarded Winery 2011 & 2012” sekä ”IWSC Chilean Wine Producer of the Year” vuosina 2013 ja 2014.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.