Espanja – Altavins Viticultors

Espanja – Altavins Viticultors

Kategoria: Espanja | Tuottajat

Bodegas Cal Grau sijaitsee Molar-nimisessä kunnassa, Tarragonan provinssissa. Bodegaan kuuluu 40 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään pääsääntöisesti Garnachaa ja Cariñenaa, mikä tunnetaan alueella paremmin nimellä Samsó. Kansainvälisistä lajikkeista viljellään myös Cabernet Sauvignonia, Merlot’ta ja Syrah’ta.

Maaperä on mustaa liuskekiveä, missä on mukana kvartsiittia eli kansanomaisesti kissankultaa. Tämä Prioratille ominainen maaperä, mikä tuoksuu ja maistuu viineissä, tunnetaan Llicorella-nimellä. Se tarkoittaa tiikerinnahkaa suomeksi.

Priorat on kuulunut vuodesta 2000 lähtien ylempään DOCa-laatuluokkaan, mikä katalaanin kielellä tunnetaan nimellä DOQ. Prioratin lisäksi ainoastaan Riojan viinit ovat saaneet DOCa-statuksen.

Tietoa alueesta

Historiaa kunnioittaen Altavins Viticultors on nimennyt viinejään aluetta asuttaneiden kansojen mukaan. Ibeerit (noin 600 e.Kr.) kutsuivat Terra Altan aluetta ”Ilercavoniaksi” ja arabit (noin 800 jKr.) puolestaan tunsivat alueen ”Almodí”-nimellä.

Maan / alueen / tuottajan viinejä

BBWINES

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.