Espanja – Bodega Díaz Bayo

Kategoria: Espanja | Tuottajat
Fuentelcéspedissä on viljelty viiniä aina vuodesta 1177, jolloin espanjalaiset valloittivat alueen takaisin maureilta (kristittyjen espanjalaisten niin sanottu Reconquista eli takaisinvalloitus, jonka päätteeksi vuonna 1492 viimeiset maurit eli arabit ajettiin ulos Espanjasta).

Díaz Bayon perhe on viljellyt viiniä Ribera del Dueron historiallisessa Fuentelcéspedissä jo 10 sukupolven ajan. Tänä päivänä bodegalla on 35 hehtaaria omia viinitarhoja: 28 hehtaaria Fuentelcéspedissä ja 7 hehtaaria San Juan del Montessa. Viljellyin rypälelajike on Tinta del País eli Tempranillo, jonka lisäksi tila viljelee pieniä määriä Cabernet Sauvignonia, Merlot’ta ja valkoista Albilloa. Viiniköynnösten ikä vaihtelee 12 ja 100 vuoden välillä.

Díaz Bayo viljelee rypäleitä luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta tilalla ei ole luomusertifikaattia. Bodega noudattaa myös biodynaamisen viljelyn periaatteita, sillä he haluavat, että viinit heijastavat mahdollisimman paljon kasvuympäristöään maaperä ja mikroilmasto mukaan lukien. Alueelle tyypillisesti suurin osa köynnöksistä (70 %) kasvaa pensaina ja loput (30 %) on sidottu. Jokaisen tarhan rypäleet vinifioidaan erikseen, jotta niistä saadaan paras potentiaali käyttöön.

Ilmasto alueella on mannermainen eli talvet ovat pitkiä ja kylmiä, ja kesät puolestaan kuivia ja kuumia. Sateet ovat vähäisiä. Ribera del Duerossa päivän ja yön väliset lämpötilaerot ovat merkittäviä erityisesti kesällä. Tämä vaikuttaa suotuisasti rypäleiden kehittymiseen, sillä ne joutuvat tekemään paljon töitä ja rypäleiden aromeista tulee konsentroituneita.

Tiesitkö?

Díaz Bayon perhe on viljellyt viiniä Ribera del Dueron historiallisessa Fuentelcéspedissä jo 10 sukupolven ajan.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.