Etelä-Afrikka – Meerendal

Meerendalin viinitilan rikas historia alkoi vuonna 1702, kun Constantian perustajan Simon van der Stelin poika Willem Adriaan van der Stel myönsi Jan Meerlandille hedelmällisen maan, joka sijaitsee vain 30 km Kapkaupungista koilliseen. Meerland menehtyi merellä matkalla Eurooppaan vuonna 1714. Hänen vaimonsa Christina Stans otti viinitilan haltuunsa ja kymmenen vuotta myöhemmin oli jo viljellyt yli 60 000 viiniköynnöstä. Perinteisiä viljelymenetelmiä, kuten pensasköynnöksiä, löytyy Meerendalin viljelyksiltä tänäkin päivänä. Meerendal oli yksi ensimmäisistä viinitiloista, jotka aloittivat viljelemään Pinotagea, jonka professori Abraham kehitti vuonna 1925 Perold Stellenboschin yliopistossa. Tilalla on yhteensä 228 hehtaaria viljelysmaita, joista 50 hehtaaria on varattu viineille ja loput laidunmaiksi sekä kotoperäiselle kasvillisuudelle. Viinitarhat ovat istutettu 170–270 metrin korkeuksiin merenpinnan yläpuolelle.

Ainutlaatuinen sijainti sekä maaperä, joka koostuu hajonneesta graniitista sekä korkeasta savipitoisuudesta tekee Meerendalin tarhoista ihanteellisen Pinotage-rypälelajikkeen viljelyyn. Alueen luonnon monimuotoisuus sumuineen ja kukkuloineen sekä alueella vallitsevat mikroilmastot mahdollistavat erinomaisesti myös muiden kansainvälisten lajikkeiden viljelyn, kuten Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon ja Shiraz. Vuosittainen sademäärä on keskimäärin noin 550 mm. Huolellisesti valitut viinirypäleet sekä perinteinen yhdistettynä nykyaikaiseen kellariteknologiaan enologi Thys Smitin johdolla muodostavat perustan Meerendal-viinien erinomaiselle laadulle.

Durbanvillen alue on yksi tyylikkäimmistä viininviljelyalueista Cape Townissa ja alue hyötyy hyvin vähäisestä sateen määrästä kesäisin. Alueen viileä luonne johtuu pääasiassa kaakkoistuulesta, joka puhaltaa viinitarhoille myöhään iltapäivisin kesäkuukausina. Viileä kostea ilma hidastaa rypäleiden kypsymistä ja tekee niistä konsentroituneita.
Keinona suojella Afrikan norsuja Meerendal perusti BIGFEET Elephant -säätiön vuonna 2013. Se on hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena oli ja on edelleen olla mukana Afrikan norsujen hyvinvoinnissa.

BIGFEET Elephant Foundation tukee erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä, muun muassa Elephants Alive -järjestöä, joka auttaa suojelemaan norsuja norsunluukauppiaiden ja salametsästäjien kynsistä.

Elephants Alive Foundation pyrkii varmistamaan, että norsut ja niiden elinympäristöt ovat kunnossa sekä edistää sopusointuista rinnakkaiseloa ihmisten ja norsujen välillä.

Tiesitkö?

Viinitarhat ovat istutettu 170–270 metrin korkeuksiin merenpinnan yläpuolelle.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.