Italia – Monte Tondo

Italia – Monte Tondo

Kategoria: Italia | Tuottajat

Monte Tondon juuret ulottuvat 1970-luvulle, kun 3. sukupolven isoisä, Aldo Magnabosco, jäi eläkkeelle tehtyään pitkän uran enologina yhdellä Soaven alueen ikoni-tilalla. Isoisä alkoi viljellä viiniä perheen omiin tarpeisiin ja nautti muutoin eläkepäivistään. Seuraavan sukupolven edustaja, Gino Magnabosco, oli astetta kunnianhimoisempi ja alkoi kasvattaa viininviljelystä ja -valmistuksesta liiketoimintaa. Tämä vaati tietysti asianmukaisia tiloja ja niinpä Gino käytännössä katsoen tiili tiileltä rakensi Monte Tondon viinitilan sellaiseksi kuin se tänä päivänä on. Samaan aikaan hän hoiti viinitarhoja, istutti köynnöksiä ja pengersi viinitarhoja Monte Foscarinin kalteville rinteille.

Kolmas sukupolvi on vienyt liiketoimintaa edelleen pitemmälle muun muassa laajentaen tilan viinien vientiä sekä tilan viinien repertuaaria. Nimittäin Soaven lisäksi Monte Tondo omistaa Valpolicellassa 25 hehtaaria viinitarhoja. Tilan eri vaiheita kuvastavat periksiantamattomuus ja uutteruus, mitkä ovat kantaneet hedelmää. Nimittäin Monte Tondon viinit ovat saaneet laajaa huomiota niin Italiassa kuin kansainvälisellä tasolla.

Tila valmistaa viittä eri tyylistä Soavea pääosin Garganega-rypäleestä: Soave DOC, Soave Classico DOC, Soave Classico DOCG, Soave Brut DOC ja Recioto di Soave Spumante DOCG. Lisäksi tilalla on palstaviinejä eli cru-laatuluokiteltuja viinejä. Tilan vuotuinen tuotanto on noin 250 000 pulloa.

Tiesitkö?

Tänä päivänä Monte Tondolla on Soavessa yli 25 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat Soaven parhaimmilla kasvupaikoilla: Monte Tenda, Monte Foscarino ja Monte Tondo.
BBWINES

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.