Italia – Produttori di Govone

Kategoria: Italia | Tuottajat

Produttori di Govone perustettiin vuonna 1957 ja tänä päivänä osuuskuntaan kuuluu 250 viljelijää Piemonten eri alueilta. Govonen viljelijät kattavat yhteensä 295 hehtaaria viinitarhoja, joilla viljellään muun muassa Nebbioloa, Roero Arneisia, Barbera d’Albaa, Dolcettoa ja Barbera d’Astia. Osuuskunta valmistaa vuositasolla noin 2 miljoonaa litraa viiniä eri hintakategorioissa.

Osuuskunnan päätuotantotilat sijaitsevat pienessä, 2000 asukkaan Govone-nimisessä kylässä. Govone on Astin ja Alban puolivälissä, Langhen kukkuloilla, ja se sijaitsi jo roomalaisten aikana merkittävän kauppareitin varrella. Kylä on tunnettu keskiaikaisesta linnastaan, missä Savoijin (italiaksi Savoia) kuninkaallisen perheen jäsenet viettivät aikaa vuosien 1792–1870 välisenä ajanjaksona. Linna on liitetty Unescon maailmanperintölistaan.

Tiesitkö?

Govonen viljelijät kattavat yhteensä 295 hehtaaria viinitarhoja.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.