Pohjois-Makedonia – Kamnik

Chateau Kamnik on vaatimattomasti Pohjois-Makedonian palkituin viinitila ja se sijaitsee maan pääkaupungissa Skopjessa. Tilan omistaa Ilija Malinkovski, intohimoinen viinialan ammattilainen.

Chateau Kamnik perustettiin vuonna 2004 ja samana vuonna istutettiin myös ensimmäiset viiniköynnökset. Tilalla on yhteensä 17 hehtaaria viljelyksiä ja ne sijaitsevat 300 metriä merenpinnan yläpuolella. Ensimmäinen sato oli valmis vuonna 2008 ja ensimmäiset palkinnot Kamnik pokkasi vuonna 2009. Maaperä alueella on rikkaan mineraalipitoista ja ympäröivä vuoristo antaa erinomaiset edellytykset mikroilmastojen syntymiselle, joista viiniköynnökset nauttivat. Tilan vuosittainen tuotanto on noin 100 000 litraa. Suurinta osaa viineistä kypsytetään amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Chateau Kamnik on löytänyt tiensä hedonistien sydämiin ja niittänyt mainetta eri viinikilpailuissa ympäri Eurooppaa ja heidän viinejään voi maistella esimerkiksi Lontoon Michelin-tähtiravintoloissa. Kamnikin palkintokaapista löytyy mm. arvostetun Decanter World Wine Awardsien kultamitali sekä muiden arvostettujen kansainvälisten viinikilpailujen mitaleita ja kunniamainintoja.

Tiesitkö?

Chateau Kamnik perustettiin vuonna 2004 ja tilalla on yhteensä 17 hehtaaria viljelyksiä.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.