Ranska – Château d’Anglès

Ranska – Château d’Anglès

Kategoria: Ranska | Tuottajat

Château d’Anglès’ssa kiteytyvät ne kriteerit, joiden perusteella Eric ja Christine Fabre lähtivät etsimään viinitilaa 1900-luvun loppupuolella. Sekä Eric että Christine tulevat viininviljelijäperheistä ja Ericilla oli takanaan pitkä työkokemus teknisenä johtajana Bordeaux’n huippuarvostetulta Château Lafite
Rotshcildilta. He etsivät sopivaa terroiria laatuviinien valmistukseen ja kaipasivat Etelä-Ranskan lämpöön.

Perhe muutti vuonna 2001 Médocista Languedociin ja alkoi työstää Château d’Anglès’n viinitarhoja, joilla on vuosisatainen historia. Laadun lisäksi ympäristöystävällisyys ja kestävän kehityksen periaatteet otettiin heti alusta lähtien toiminnan kulmakiviksi. Viinitarhoilla käytetään hyväksi muun muassa kompostia ja biohajoavia aineita. Viinipullojen korkeiksi on valittu laadukas luonnonkorkki ”procork”, mikä takaa 100 %:in suojan korkkivikaa vastaan.

45 hehtaarin viinitarhoilla viljellään punaisista rypäleistä erityisesti Mourvèdrea (mikä on Ericin suosikki), Syrah’ta, Grenachea ja Carignania. Valkoisista rypäleistä puolestaan keskitytään erityisesti jo muinaisten roomalaisten suosimaan Bourboulenciin, Rousanneen ja Marsanneen. Perheen poika, Vianney, joka on hankkinut kokemusta muun muassa Champagne Bollingerilta, siirtyi työskentelemään perhetilalle vuonna 2010.

Tiesitkö?

Lyhyessä ajassa Château d’Anglès’n viinit ovat saaneet paljon suitsutusta kansainvälisiltä viinikriitikoilta ja ne ovat pärjänneet hyvin kansainvälisissä viinikilpailuissa.
BBWINES

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.