Ranska – Domaine Seguin-Manuel

Kategoria: Ranska | Tuottajat

Domaine Seguin-Manuelin historiaan kietoutuu kahden viinitilan historia ja tietotaito. Itse viinitila perustettiin vuonna 1824. Kolme sukupolvea ”Manueleja” veti tilaa, kunnes 1800-luvun lopulla Marguerite Manuel meni naimisiin Félix Seguinin kanssa ja viinitilan nimeen lisättiin ”Seguin”.

Vuonna 2004 tilan osti Thibaut Marion-niminen beaunelainen enologi, jonka juuret ovat niin ikään tiukasti Bourgognen viinimaailmassa. Hän edusti kymmenettä sukupolvea kuuluisassa beaunelaisessa Chanson Père & Fils -viinitilassa, jonka Champagne Bollinger osti tilan vuonna 1999. Seguin-Manuelin perheen ajasta muistuttavat tänä päivänä erityisesti Savigny-les-Beaunen tarhat ja 1900-luvun alusta peräisin olevat etiketit.

Alun perin Seguin-Manuelin toiminta keskittyi Savigny-les-Beauneen, mutta Thibaut Marionin ostettua tilan, tuotantotilat siirrettiin Beaunen kaupunkiin. Tähän on looginen syy. Nimittäin kaupan yhteydessä Savignyn toimitilat jäivät myyjälle, jotka kaiken lisäksi asuivat viinitilan yläkerrassa.

Tänä päivänä tilalla on omia viinitarhoja yhteensä 8,5 hehtaaria. Thibaut Marion on hankkinnut tarhoja Beaunesta, Puligny-Montrachet’sta, Pommardista, Mersault’sta ja Vosne-Romanéesta. Näiden lisäksi hän ostaa rypäleitä pitkäaikaisilta sopimuskumppaneilta.

Viinitarhoja viljellään luomuperiaatteiden mukaisesti ja tila sai virallisen sertifikaatin vuonna 2015. Thibaut Marion haluaa, että hänen viininsä kuvastavat mahdollisimman hyvin kasvupaikkaansa ja rypäleiden luonnollisia aromeja. Hän ei halua piilottaa niitä korkean uutoksen, alkoholin tai voimakkaan tammen alle.

Tiesitkö?

Seguin-Manuelin vuotuinen tuotanto on noin 100 000 pulloa, joista keskimäärin 70 % menee vientiin.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.