Espanja – Bodegas Cal Grau

Kategoria: Espanja | Tuottajat

Bodegas Cal Grau sijaitsee Molar-nimisessä kunnassa, Tarragonan provinssissa. Bodegaan kuuluu 40 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään pääsääntöisesti Garnachaa ja Cariñenaa, mikä tunnetaan alueella paremmin nimellä Samsó. Kansainvälisistä lajikkeista viljellään myös Cabernet Sauvignonia, Merlot’ta ja Syrah’ta.

Prioratille tyypillisesti maisemaa hallitsevat karu, vaikeakulkuinen vuoristo. Viinitarhat sijaitsevat vuorten rinteille pengerretyillä terasseilla tai alhaalla laaksoissa. Keskimääräinen korkeus on noin 500 metriä, ja korkeimmat viinitarhat sijaitsevat 780 metrin korkeudessa.

Maaperä on mustaa liuskekiveä, missä on mukana kvartsiittia eli kansanomaisesti kissankultaa. Tämä Prioratille ominainen maaperä, mikä tuoksuu ja maistuu viineissä, tunnetaan Llicorella-nimellä. Se tarkoittaa tiikerinnahkaa suomeksi.

Bodegas Cal Graun ja Prioratin upeita maisemia voit ihailla seuraavasta videosta: https://youtu.be/1FijMS9PVpo

Katso valikoimastamme löytyvät tuottajan viinit.

Tiesitkö?

Priorat on kuulunut vuodesta 2000 lähtien ylempään DOCa-laatuluokkaan, mikä katalaanin kielellä tunnetaan nimellä DOQ. Prioratin lisäksi ainoastaan Riojan viinit ovat saaneet DOCa-statuksen.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.