Viinien tuottajat

Tutustu viiniemme tuottajiin!

Toimimme yhteistyössä yli 50 viinitilan kanssa ja valikoimassamme on yli 500 tuotetta. Jokainen tuote on valittu erikseen ja tarkkaan harkiten. Tunnemme kaikki yhteistyökumppanimme ja seisomme jokaisen edustamamme tuotteen takana. Viinin laatu on tietysti kaiken kulmakivi, mutta sen lisäksi viineihin ja tuottajiin liittyvät tarinat kiehtovat meitä.

Valitse valikosta ja opi lisää tuottajistamme.

Satunnainen tuottaja

Yhdysvallat – Taub Family

Perheen tarhat sijaisevat parhailla kasvupaikoilla St. Helenassa, Yountvillessa, Oakvillessa sekä Rutherfordissa, mukaan lukien yksi kuuluisimmista Cabernet Sauvignon -tarhoista nimeltään: Beckstoffer Georges III Vineyard.

Michel Genet

Ranska – Michel Genet

Michel Genet luokitellaan vigneron independant -nimellä eli se valmistaa itse viljelemistään rypäleistä omaa samppanjaansa.

Australia – Brookford Wines

Nimensä Brookford Estate sai Riverinan viinitarhoja halkovista pienoista puroista (näitä kutsutaan nimellä ”brook”), jotka kesäisin yleensä kuivuvat ja ovat talvisin kahlattavissa (”ford” tarkoittaa suomeksi kahlaamista tai kahlauspaikkaa).

Ranska – Domaine Jean Dauvissat Père & Fils

Tarhat antavat hienon läpileikkauksen Chablis’sta.

Espanja – Altavins Viticultors

Historiaa kunnioittaen Altavins Viticultors on nimennyt viinejään aluetta asuttaneiden kansojen mukaan. Ibeerit (noin 600 e.Kr.) kutsuivat Terra Altan aluetta ”Ilercavoniaksi” ja arabit (noin 800 jKr.) puolestaan tunsivat alueen ”Almodí”-nimellä.

Espanja – Rioja Vega

Alueella on viileämpi ilmasto kuin muualla Riojassa eli viineistä tulee luonnollisesti hapokkaampia kuin muilla Riojan ala-alueilla.

Chile – Toro de Piedra

Alueella on viljelty rypäleitä jo 1800-luvun puolivälistä alkaen.

Uusi-Seelanti – Te Kooti / Ra Nui

Ra Nuin konsultoiva viinintekijä Bart Arnst on ollut perustamassa Uuden-Seelannin ensimmäisiä luomuviinitarhoja, ja on palkittu tästä uraa uurtavasta työstään.

Italia – Pizza Lovers

Tilan viinit on noteerattu lyhyessä ajassa niin italialaisissa kuin kansainvälisissä viinikilpailuissa.

Chile – Viña Tunquelén

Tunquelén on paikallisten mapuche-intiaanien kieltä ja tarkoittaa pysäkkiä tai levähdyspaikkaa.

Saksa – Weingut S.A. Prüm

Suurin osa köynnöksistä on 60–100-vuotiaita, varttamattomia köynnöksiä, jotka kasvavat erilaisessa liuskekivimaastossa.

Yhdysvallat – Au Contraire

Maaperä alueella on kuuluisa Goldridge-maaperä eli hiekkaista, hiekan sekaista savea ja savikerroksia.

Yhdysvallat – Angry Bunch

Angry Bunchin slogan on “Angry never tasted so good”.

AZIENDA AGRICOLA REBULI

Italia – Azienda Agricola Rebuli

Rebuli Azienda Agricola on perheomisteinen tila, joka on keskittynyt laadukkaiden kuohuviinien valmistukseen.

Italia – Weingut Kornell

Weingut Kornell tuottaa noin 100 000 pulloa vuodessa.

Palazzo

Italia – Palazzo

Tänä päivänä Palazzo on sekä Italiassa että ulkomailla arvostettu boutique-tuottaja, jonka vuosittainen tuotantomäärä on noin 22 000 pulloa.

Espanja – Bodegas Habla

Maaperä on kalkkikiveä, mikä tuo oman eleganssinsa viineihin. Viinitarhoilla toimitaan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta toistaiseksi viinejä ei ole luomurekisteröity.

Espanja – La Conreria D’Scala Dei

Karut viljelyolosuhteet Serra de Monsant -vuoriston huomassa antavat oman leimansa alueen viineille, jotka on Espanjassa luokiteltu DOCa -luokkaan, johon kuuluvat ainoastaan Rioja ja Priorat.

Rivetto

Italia – Rivetto

Vuosien saatossa Rivetton viinejä on muun muassa valittu ”Vuoden Baroloksi” ja listattu maailman parhaimpien viinien TOP100 -listalle. Tila valmistaa noin 100 000 pulloa vuodessa.

Espanja – Reserva de la Tierra

Reserva de la Tierra on Espanjan 9. suurin viinientuottaja.

Espanja – Pago de Tharsys

Pago de Tharsys valmistaa sekä kuohuviiniä että muita viinejä. Se on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tänä päivänä tilan viinejä ja kuohuviinejä viedään yli 30 maahan. Vicente García on palkittu useaan otteeseen muun muassa ”merkittävän viinintekijän” tittelillä meriiteistään alueen viininvalmistuksen kehittämisestä.

Saksa – Weingut Pflüger

Tänä päivänä Weingut Pflüger on saksan suurin Demeter-tuottaja.

Etelä-Afrikka – Thembi Wines

Thembi tarkoittaa toivoa paremmasta elämästä ja uskoa, että mikään ei ole mahdotonta.

Italia – Guerrieri Rizzardi

Tilan suvuilla on pitkät perinteet viininviljelyssä.

Etelä-Afrikka – Wellington / Coffee House Pinotage

Wellingtonin alue on tunnettu “köynnöstarhoistaan” ja se tuottaa merkittävän osan Etelä-Afrikan viinitarhoilla käytetyistä juurakoista.

Espanja – Príncipe de Viana

Viinitarhoilla käytetään hyväksi meteorologisia asemia, joiden avulla pystytään eksaktisti tarkkailemaan köynnösten hyvinvointia. Laadun takeena ovat myös kansainväliset sertifioinnit, kuten BRC ja IFS.

Ranska – Domaine Seguin-Manuel

Seguin-Manuelin vuotuinen tuotanto on noin 100 000 pulloa, joista keskimäärin 70 % menee vientiin.

Unkari – Apátsági Pincészet

Pannonhalmi Apátsági Pincészet on yksi Euroopan vanhimpia viinitilaluostareita.

Negretti

Italia – Negretti

Tilan 13 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat La Morran, Roddin ja Monforte d’Alban kylien rinteillä.

Weingut Netzl

Itävalta – Weingut Netzl

Tilan tuotannosta 75 % on punaviiniä ja 25 % valkoviiniä.

Argentiina – Claroscuro Bodega de Arte

Jokaisessa pullossa on henkilökohtainen taideteos argentiinalaisilta taiteilijoilta ja näin jokainen viini saa oman identiteetin.

Hubert

Ranska – Hubert Krick

Krickit viljelevät viinejään huolehtimalla luonnosta ja sen moninaisuudesta, maaperän tasapainosta sekä ympäristövaikutuksista.

Australia – Beefsteak Club

Beefsteak Club Shiraz’n rypäleet ovat kasvaneet Terra rossa -maaperässä eli punaisessa savimaassa, mikä on muodostunut rapautuneen kalkkikiven vaikutuksesta.

Uusi-Seelanti – Art of Wine

Art of Wine -sarjassa tullaan julkaisemaan muitakin viinejä, joita koristaa kuuluisia taideteoksia.

Chile – Casas del Bosque

Viinitila on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chile’s Most Awarded Winery 2011 & 2012” sekä ”IWSC Chilean Wine Producer of the Year” vuosina 2013 ja 2014.

De Bernard

Italia – de Bernard

Kuohuviinien lisäksi tilan omistaa edelleen Distilleria dell’Alpe -nimisen tislaamon, missä valmistetaan tänä päivänä useita erilaisia liköörejä, grappaa ja giniä.

Espanja – Papet del Mas

Papet del Mas tarkoittaa vapaasti suomennettuna ”talon isäntää” eli tämä cava on laadukas peruscava tilanteeseen kuin tilanteeseen tarjottavaksi!

Italia – La Gironda

Nizza Monferraton kukkulat tarhoineen kuuluvat Unescon maailmanperintölistaan.

Carmim

Portugali – Carmim

Carmim on yksi Portugalin suurimmista viinintuottajista ja Alentejon alueen ykkönen.

Art of Wine

Chile – Art of Wine

Viinit on tehty yhteistyössä brittiläisen 1870-luvulla perustetun Ehrmanns Winesin ja Art of Wine -nimisen yrityksen kanssa.

Italia – Monte Tondo

Tänä päivänä Monte Tondolla on Soavessa yli 25 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat Soaven parhaimmilla kasvupaikoilla: Monte Tenda, Monte Foscarino ja Monte Tondo.

Domaine de la Combe

Ranska – Domaine de la Combe

Saint-Fiacren maaperässä on paljon liuskekiveä ja se on ihanteellinen alue kuuluisan “Melon de Bourgogne” -lajikkeen kasvattamiseen, joka tunnetaan paremmin nimellä “Muscadet de Sèvre et Main”.

Italia Terredora di Paolo

Italia – Terredora di Paolo

Terredora di Paolon nimi tulee Walterin vaimon, Dora di Paolon nimestä yhdistettynä terre- sanaan, mikä viiittaa maahan.

Vini Bulgarini

Italia – Vini Bulgarini

Lyhyessä ajassa Vini Bulgarini on saanut jalansijaa kansainvälisillä markkinoilla eivätkä sen viinit ole jääneet huomaamatta italialaisilta tai kansainvälisiltä viinikriitikoilta.

Espanja – Enate

Bodegan kapasiteetti on jopa 4 miljoonaa pulloa ja se on antanut kasvot sekä määritellyt korkean laadun tason alueen muille viinitiloille, jotka ovat keskimäärin suhteellisen nuoria.

Espanja – Las Moradas de San Martín

Las Moradas de San Martín sai alkunsa, kun vuonna 1999 Bodegas Enate päätti elvyttää ikiaikaiset Garnacha-palstat Sierra de Gredosissa, Madridin vuoristossa.

Saksa – Josef Drathen

Müller-Thurgau rypälelajike on kehitetty Saksassa, sveitsiläisen tohtorin Hermann Müllerin ansiosta vuonna 1882. Lajiketta pidettiin pitkään Rieslingin ja Silvanerin risteytyksenä, mutta vasta 1996 saatiin selvyys sen oikeista vanhemmista. Müller-Thurgau on Rieslingin ja Madeleine Royalin risteytys. Synonyymeista tunnetuimmat ovat: Rivaner, Riesling Silvaner, Rizvanac sekä Rizlingszilvani.

LES VIGNERONS D'ESTÉZARGUES

Ranska – Les Vignerons d’Estézargues

Mistral-tuulen ansiosta köynnökset myös tuulettuvat ja pysyvät puhtaina erilaisilta kasvisairauksilta.

Chile – Viña Requingua

Requingua tarkoittaa paikallisella intiaanikielellä ”tuulten risteystä” (”corner of the winds”).

Ranska – Domaine de Côte de l’Ange

Tilalla on Châteauneuf-du-Papen alueella 14 hehtaaria viinitarhoja, jossa köynnökset ovat keskimäärin 40 vuotta vanhoja.

BBWINES

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.