Viinien tuottajat

Tutustu viiniemme tuottajiin!

Toimimme yhteistyössä yli 50 viinitilan kanssa ja valikoimassamme on yli 500 tuotetta. Jokainen tuote on valittu erikseen ja tarkkaan harkiten. Tunnemme kaikki yhteistyökumppanimme ja seisomme jokaisen edustamamme tuotteen takana. Viinin laatu on tietysti kaiken kulmakivi, mutta sen lisäksi viineihin ja tuottajiin liittyvät tarinat kiehtovat meitä.

Valitse valikosta ja opi lisää tuottajistamme.

Satunnainen tuottaja

Etelä-Afrikka – Wellington / Coffee House Pinotage

Wellingtonin alue on tunnettu “köynnöstarhoistaan” ja se tuottaa merkittävän osan Etelä-Afrikan viinitarhoilla käytetyistä juurakoista.

Hubert

Ranska – Hubert Krick

Krickit viljelevät viinejään huolehtimalla luonnosta ja sen moninaisuudesta, maaperän tasapainosta sekä ympäristövaikutuksista.

Chile – Viña Requingua

Requingua tarkoittaa paikallisella intiaanikielellä ”tuulten risteystä” (”corner of the winds”).

Saksa – Weingut Pflüger

Tänä päivänä Weingut Pflüger on saksan suurin Demeter-tuottaja.

Chile – Toro de Piedra

Alueella on viljelty rypäleitä jo 1800-luvun puolivälistä alkaen.

Yhdysvallat – Angry Bunch

Angry Bunchin slogan on “Angry never tasted so good”.

Yhdysvallat – Au Contraire

Maaperä alueella on kuuluisa Goldridge-maaperä eli hiekkaista, hiekan sekaista savea ja savikerroksia.

Italia Terredora di Paolo

Italia – Terredora di Paolo

Terredora di Paolon nimi tulee Walterin vaimon, Dora di Paolon nimestä yhdistettynä terre- sanaan, mikä viiittaa maahan.

Famiglia Nunzi Conti

Italia – Famiglia Nunzi Conti

Viinit kypsytetään tammitynnyreissä 1400-luvun villan kellareissa.

Domaine Ancely

Ranska – Domaine Ancely

Montagne Noire -vuoren juurella Ancelyn viinit nauttivat mahtavasta maaperästä viinien kasvattamiseen.

Saksa – Josef Drathen

Müller-Thurgau rypälelajike on kehitetty Saksassa, sveitsiläisen tohtorin Hermann Müllerin ansiosta vuonna 1882. Lajiketta pidettiin pitkään Rieslingin ja Silvanerin risteytyksenä, mutta vasta 1996 saatiin selvyys sen oikeista vanhemmista. Müller-Thurgau on Rieslingin ja Madeleine Royalin risteytys. Synonyymeista tunnetuimmat ovat: Rivaner, Riesling Silvaner, Rizvanac sekä Rizlingszilvani.

Italia – Veneto / Guerrieri Rizzardi

Tilalla on viinitarhoja Bardolinon ja Valpolicellan lisäksi Soavessa ja Valdadigessa, noin 30 kilometrin päässä Veronassa.

Italia – Monte Tondo

Tänä päivänä Monte Tondolla on Soavessa yli 25 hehtaaria viinitarhoja, jotka sijaitsevat Soaven parhaimmilla kasvupaikoilla: Monte Tenda, Monte Foscarino ja Monte Tondo.

Tuna Club

Espanja – Tuna Club / Salmon Club

Viinit ovat brittiläisen Erhmannsin käsialaa, joka on toiminut jo vuodesta 1875.

Italia – La Gironda

Nizza Monferraton kukkulat tarhoineen kuuluvat Unescon maailmanperintölistaan.

Ranska – Château d’Anglès

Lyhyessä ajassa Château d’Anglès’n viinit ovat saaneet paljon suitsutusta kansainvälisiltä viinikriitikoilta ja ne ovat pärjänneet hyvin kansainvälisissä viinikilpailuissa.

Koblenz

Saksa – Schloss Koblenz

Mosel, Saar ja Ruwer ovat perinteinen kulttuurialue, jossa jo keltit ja roomalaiset harjoittivat viinin viljelyä.

Uusi-Seelanti – Art of Wine

Art of Wine -sarjassa tullaan julkaisemaan muitakin viinejä, joita koristaa kuuluisia taideteoksia.

AZIENDA AGRICOLA REBULI

Italia – Azienda Agricola Rebuli

Rebuli Azienda Agricola on perheomisteinen tila, joka on keskittynyt laadukkaiden kuohuviinien valmistukseen.

Unkari – Bock Pince

Tilan nykyinen omistaja sekä pääenologi Jószef Bock on palkittu Unkarissa arvostetulla Vuoden Viinintekijä -palkinnolla. Lisäksi vuonna 2014 Bockin tila palkittiin Unkarin kauneimpana viinitilana. Tilan vuosituotanto on yli miljoona pulloa.

Espanja – Viña Vilano

Merkittävällä osalla tarhoista kasvaa vanhoja köynnöksiä, jopa yli 100-vuotiaita.

Carmim

Portugali – Carmim

Carmim on yksi Portugalin suurimmista viinintuottajista ja Alentejon alueen ykkönen.

Espanja – Vinos Sanz

Vinos Sanzin tarhat sijaitsevat La Secan kunnassa, DO Ruedan sydämessä, Duero-joen läheisyydessä.

Italia – Tenuta di Angoris

Tänä päivänä tilalla on noin 110 hehtaaria viinitarhoja ja se tuottaa viiniä Friulin maineikkaimmilla DOC-alueilla: Isonzo, Collio ja Friuli Collio Orientali.

Italia – Cantine Menhir

Osalla tarhoista kasvaa vanhoja, yli 80-vuotiaita Primitivo-köynnöksiä.

Espanja – Bodegas Cal Grau

Priorat on kuulunut vuodesta 2000 lähtien ylempään DOCa-laatuluokkaan, mikä katalaanin kielellä tunnetaan nimellä DOQ. Prioratin lisäksi ainoastaan Riojan viinit ovat saaneet DOCa-statuksen.

Ranska – Domaine Jean Dauvissat Père & Fils

Tarhat antavat hienon läpileikkauksen Chablis’sta.

Ranska – Château Maucoil

Château Maucoil’n tarhat ulottuvat Châteauneuf-du-Papen lisäksi Vauclusen, Orangen ja Sorgues’n alueille. Tilalla on yhteensä 45 hehtaaria viinitarhoja Châteauneuf-du-Papessa sekä 18 hehtaaria Côtes du Rhône Villages’n alueella.

Rivetto

Italia – Rivetto

Vuosien saatossa Rivetton viinejä on muun muassa valittu ”Vuoden Baroloksi” ja listattu maailman parhaimpien viinien TOP100 -listalle. Tila valmistaa noin 100 000 pulloa vuodessa.

Ranska – Champagne Palmer & Co

Champagne Palmer loisti jälleen maailman arvostetuimmassa kuohuviinien kansainvälisessä The Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) -kilpailussa joulukuussa 2020. Palmerin Brut Réserve Magnum kruunattiin maailmanmestariksi (World Champion) Non-Vintage Brut -sarjassa. Lisäksi samainen Magnum -samppanja valittiin parhaaksi Magnum -samppanjaksi. Palmerin Blanc de Blancs Magnum puolestaan valittiin toista kertaa peräkkäin parhaaksi Non-Vintage Blanc de Blancs’ksi. Nämä upeat meriitit osoittavat, että Champagne Palmer on lunastanut paikkansa maailman huippusamppanjatuottajien joukossa. Pitkät kypsytysajat, reserviviinien merkittävä osuus sekä Montagne de Reimsin huippurypäleet ovat tinkimättömän laadun takeena.

Luis Duarte

Portugali – Luis Duarte

Tilalla on noin 10 hehtaaria viinitarhoja, joita viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Vignerons du Sommierois

Ranska – Vignerons du Sommierois

Le Bottle -viinit ovat Vignerons du Sommierois -nimisen tilan käsialaa. Le Bottle on hedelmäinen ja ilmeikäs viinisarja, mitä voi yhdistellä niin ruoan kanssa kuin nauttia hyvässä seurassa. Siitä kertoo kapselin tekstikin, entre amis, eli ystävien kesken.

Espanja – Bodegas Granbazán

Bodegas Granbazánin viinejä löytyy miltei mistä tahansa arvonsa tuntevasta ravintolasta Espanjasta ja jonka viinit ovat jo vuosia nauttineet arvostusta kansainvälisillä kentillä.

Argentiina – Claroscuro Bodega de Arte

Jokaisessa pullossa on henkilökohtainen taideteos argentiinalaisilta taiteilijoilta ja näin jokainen viini saa oman identiteetin.

Australia – Brookford Wines

Nimensä Brookford Estate sai Riverinan viinitarhoja halkovista pienoista puroista (näitä kutsutaan nimellä ”brook”), jotka kesäisin yleensä kuivuvat ja ovat talvisin kahlattavissa (”ford” tarkoittaa suomeksi kahlaamista tai kahlauspaikkaa).

Italia – Azienda Agricola Gillardi

Puolet viinitarhoista sijaitsee Barolon kylässä (Cru Vignane) ja puolet La Morrassa (Cru Boiolo).

Australia – Simon Hackett

Ensimmäisestä vuosikerrasta lähtien Simon Hackettin viinit on tunnettu innovatiivisina, rypälelajikkeille lojaaleina ja laadultaan erinomaisina.

Australia – The Hedonist

Vuosien saatossa The Hedonist Shiraz on valittu muun muassa Australian parhaaksi export-viiniksi ja vuosikerta 2015 valittiin Australian parhaaksi Shiraz-viiniksi.

Chile – Casas del Bosque

Viinitila on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chile’s Most Awarded Winery 2011 & 2012” sekä ”IWSC Chilean Wine Producer of the Year” vuosina 2013 ja 2014.

Espanja – Pago de Tharsys

Pago de Tharsys valmistaa sekä kuohuviiniä että muita viinejä. Se on tunnettu sekä Espanjassa että ulkomailla tuotteidensa korkeasta laadusta, innovaatioista ja omaperäisistä etiketeistä. Tänä päivänä tilan viinejä ja kuohuviinejä viedään yli 30 maahan. Vicente García on palkittu useaan otteeseen muun muassa ”merkittävän viinintekijän” tittelillä meriiteistään alueen viininvalmistuksen kehittämisestä.

Australia – Beefsteak Club

Beefsteak Club Shiraz’n rypäleet ovat kasvaneet Terra rossa -maaperässä eli punaisessa savimaassa, mikä on muodostunut rapautuneen kalkkikiven vaikutuksesta.

Italia – Produttori di Govone

Govonen viljelijät kattavat yhteensä 295 hehtaaria viinitarhoja.

Michel Genet

Ranska – Michel Genet

Michel Genet luokitellaan vigneron independant -nimellä eli se valmistaa itse viljelemistään rypäleistä omaa samppanjaansa.

Espanja – Cavas Naveran

Cavas Naveranin filosofiana on valmistaa laatucavoja – ja viinejä – parhaista mahdollisista raaka-aineista. Myös valmistusprosesseihin panostetaan niin, että valmiit tuotteet edustavat mahdollisimman korkeaa laatua.

Domaine Seguin

Ranska – Domaine Seguin

Tilan viinit ovat niittäneet mainetta säännöllisesti lehdistössä sekä kansainvälisissä kilpailuissa.

Espanja – Altavins Viticultors

Historiaa kunnioittaen Altavins Viticultors on nimennyt viinejään aluetta asuttaneiden kansojen mukaan. Ibeerit (noin 600 e.Kr.) kutsuivat Terra Altan aluetta ”Ilercavoniaksi” ja arabit (noin 800 jKr.) puolestaan tunsivat alueen ”Almodí”-nimellä.

Clos Romane

Ranska – Domaine Clos Romane

Nimensä tila on saanut sen mailta löytyneestä roomalaisten aikaisesta kolikosta.

Uusi-Seelanti – Te Kooti / Ra Nui

Ra Nuin konsultoiva viinintekijä Bart Arnst on ollut perustamassa Uuden-Seelannin ensimmäisiä luomuviinitarhoja, ja on palkittu tästä uraa uurtavasta työstään.

Espanja – Bodegas Habla

Maaperä on kalkkikiveä, mikä tuo oman eleganssinsa viineihin. Viinitarhoilla toimitaan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta toistaiseksi viinejä ei ole luomurekisteröity.

Etelä-Afrikka – Thembi Wines

Thembi tarkoittaa toivoa paremmasta elämästä ja uskoa, että mikään ei ole mahdotonta.

BBWINES

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.