Espanja – Bodegas Habla

Kategoria: Espanja | Tuottajat

Tarinan mukaan renessanssin mestarin, Michelangelon, mielestä hänen Mooses-veistoksensa hipoi täydellisyyttä. Niin elävännäköinen patsaasta tuli, että saatuaan Raamatun Moosesta esittävän patsaan valmiiksi, Michelangelon kerrotaan sanoneen ”puhu!” (espanjaksi ”¡Habla!”). Vuonna 2000 perustettu Bodegas Habla on valinnut tilansa nimen tämän kaikkien tunteman mestarin mukaan, hänen täydellisyyden tavoittelunsa yhtenä tärkeänä kulmakivenä.

Paitsi ainutkertaisia, laadukkaita viinejä, Habla haluaa tehdä viinejä, joissa kaikki yksityiskohdat ovat tärkeitä. Ulkonäöllä haetaan esimerkiksi nyansseja muodista ja numeroitujen top-viinien nimillä (Nº15, Nº16) haetaan referenssejä hajuvesien maailmasta. Vuosittaiset gaalat ovat säkenöiviä ja viimeiseen yksityiskohtaan asti hiottuja, ja niitä tähdittävät maailman luokan kuuluisuudet.

Habla haluaa kuitenkin olla lähellä tavallista kuluttajaa ja tehdä viinien maailman mahdollisimman helpoksi. Niinpä viineistä kerrotaan kansankielellä ja esimerkiksi aromit esitellään viinien kaulan kapseleissa. Habla siis rikkoo rajoja ja tekee asioita omalla tyylillään. Eikä turhaan. Habla del Silencio -punaviini ja Habla de Ti -valkoviini ovat molemmat valittu Espanjan parhaimmiksi viineiksi (Mejor tinto de España 2014 & 2015 & 2016 ja Mejor blanco de España 2015).

Lähellä Portugalin rajaa sijaitsevassa Extremaduran Trujillossa kreikkalaiset viljelivät viiniä 2500 vuotta sitten. Tiradon perhe aloitti vuonna 2000 haastavan projektin ja viljelee tänä päivänä rypäleitä yli 200 hehtaarin alalla.

Oman maansa ”hedelmien” lisäksi Habla valmistaa tänä päivänä Côtes de Provencen roseeviiniä, joka tunnetaan nimellä Rita, ja hakee inspiraationsa 1940-luvun Hollywoodista. Ympyrä sulkeutuu Moisés (suomeksi Mooses) -nimiseen blanc de blancs -samppanjaan, minkä avulla palataan taustalla olevaan täydellisyyden tavoitteluun ja myyttien maailmaan. Joskin kerran kyse on Hablasta, saamme varmasti lähivuosina kuulla uusista kujeista glamour-viinien maailmasta.

Tiesitkö?

Maaperä on kalkkikiveä, mikä tuo oman eleganssinsa viineihin. Viinitarhoilla toimitaan luomuviljelyn periaatteiden mukaisesti, mutta toistaiseksi viinejä ei ole luomurekisteröity.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.