Espanja – Coral Duero

Kategoria: Espanja | Tuottajat

Bodegas Coral Dueron perusti vuonna 2003 Jesús Fernández -niminen liikemies. Hänellä ei ollut viineistä kokemusta, mutta hänellä oli unelma valmistaa Toron parasta viiniä. Unelmansa toteutukseen hän hankki yli 30 hehtaaria vanhimpia, saatavilla olevia viinitarhoja. Ensimmäinen vuosikerta valmistui vuonna 2005 ja ensimmäiset kansainväliset huomionosoitukset seurasivat pian perssä. Vuonna 2008 Coral Duero sai ensimmäisen kultamitalinsa Wine and Spirit Awardseissa.

Coral Duerolla on 32 hehtaaria neljällä eri viinitarhalla: Rompesedas, El Salgadero, Los Lastros ja Las Parvas. Tarhoilla viljellään Tinta de Toroa, mikä on Toron oma kruununjalokivi. Lajikehan on yhtä kuin Tempranillo, mutta sanotaan, että Toron viinit ovat niin erilaisia muihin Espanjan Tempranillo-viineihin verrattuna, että lajike on siellä eriytynyt omaksi lajikkeekseen. Coral Dueron rypäleistä saadaan täyteläisiä, voimakkaita, tummanpuhuvia viinejä.

Tilan viinitarhat ovat Espanjan vanhimpien tarhojen joukossa. Vanhimmalla tarhalla (Las Parvas) on jo vuonna 1880 istutettuja köynnöksiä. Ne ovat selviytyneet karuissa viljelyolosuhteissa ja pysyivät hengissä jopa phylloxeran eli viinikirvan tihutöiltä. Viinitarhoja viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ne ovat vegaanisia.

Mitä sitten Coral Duero tarkoittaa? Coral merkitsee suomeksi korallia, mikä tulee perustajan kytköksestä meriliiketoimintaan. Duerolla puolestaan viitataan alueen läpi virtaavaan Duero-jokeen. Nimen voidaan siis ajatella tarkoittavan Dueron korallia, mikä tilan filosofian mukaisesti viittaa luonnon korkeaan arvostamiseen.

Tiesitkö?

Vuonna 2008 Coral Duero sai ensimmäisen kultamitalinsa Wine and Spirit Awardseissa.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.