Espanja – Las Moradas de San Martín

Kategoria: Espanja | Tuottajat

Tarhoilla on viljelty Garnachaa jo 1100-luvulta lähtien ja vanhat köynnökset kasvavat pensaina uusien istutusten seassa. Viinitarhat sijaitsevat äärimmäisen karuissa olosuhteissa 900 metrin korkeudessa merenpinnasta. Köynnösten ympärillä kasvaa mäntyjä, katajia ja tammia sekä erilaisia yrttejä. Maaperä on hiekkamaata, jonka seassa on rapautunutta graniittia ja gneissiä. Ilmasto on mannerilmaston ja Välimeren ilmaston yhdistelmä ja luoteistuulet ovat alueelle tyypillisiä. Vettä sataa noin 500 mm vuodessa (vrt. Suomessa sataa noin 500–700 mm vuodessa).

Tilalla on yhteensä 21 hehtaaria viinitarhoja, joita viljellään paitsi luomu- myös biodynaamisten periaatteiden mukaisesti. Kaikki rypäleet poimitaan käsin. Viinit valmistetaan käsityönä ja niiden valmistukseen puututaan mahdollisimman vähän. Viinit luokitellaankin alkuviineiksi. Tilan filosofian mukaisesti luontoa kunnioitetaan yleensäkin kaikessa toiminnassa ja esimerkiksi kaikki viinin valmistuksen sivutuotteet otetaan uusiokäyttöön. Bodegan kapasiteetti on noin 80 000 pulloa vuodessa.

Bodegan nimessä sekä viinien etiketeissä on yhteys kirjallisuuteen. Tila sai nimen ”Las Moradas” 1500-luvulla eläneen espanjalaisen nunnan, pyhän Teresan, viimeisen kirjan mukaan. Pyhä Teresa kirjoitti San Martín de Valdiglesiasin kylässä vuonna 1577 ”Las Moradas” -nimisen (vapaasti suomennettuna asuin- tai olinpaikka) kirjan, mikä on opas henkiseen kehitykseen. Tilan nimeksi haluttiin antaa ”Las Moradas”, sillä merkittävimmät Espanjan kultaisen vuosisadan (Siglo de Oro, 1492–1681) kirjailijat mainitsevat kirjoituksissaan Sierra de Gredosin viinit. Viinien etiketeissä on puolestaan otteita espanjalaisten nykykirjailijoiden teoksista. Senda tarkoittaa polkua, Initio puolestaan alkua.

Alkuviinien periaatteiden mukaisesti viinejä ei ole suodatettu eikä kirkastettu.

Tiesitkö?

Las Moradas de San Martín sai alkunsa, kun vuonna 1999 Bodegas Enate päätti elvyttää ikiaikaiset Garnacha-palstat Sierra de Gredosissa, Madridin vuoristossa.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!


Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.