Espanja – Torelló

Kategoria: Espanja | Tuottajat
Torellón viinitilalla on kunnioitettava historia, nimittäin perheen juuret ovat vuodessa 1395. Perheen nykyinen keulamies, Toni Torelló, edustaakin suvun 23. sukupolvea! Tilalla on yhteensä 135 hehtaaria maata, mistä 95 hehtaarin alueelle on istutettu viiniköynnöksiä. Kaiken kaikkiaan Torellón mailla kasvaa 11 eri rypälelajiketta, mutta pääpaino on Macabeon, Parelladan ja Xarel-lon viljelyssä.

Torelló jätti DO Cava -laatuluokan ja perusti vuonna 2019 yhdessä yhdeksän muun tuottajan kanssa Corpinnat-laatuluokituksen, missä korostetaan kasvupaikan ainutlaatuisuutta ja laatua. Corpinnatin sääntöjen mukaisesti rypäleiden tulee olla peräisin tilan omista köynnöksistä, niitä tulee viljellä luomuperiaatteiden mukaisesti ja ne tulee kerätä käsin. Can Martí -tilalla siirryttiin luomuviljelyyn vuonna 2013.

Kuohuviinejä kypsytetään minimissään 24 kuukautta sakkansa päällä. Corpinnatin sääntöjen mukaan vähimmäiskypsytysaika on 18 kk. Torellón tuotannosta 70 % on kuivia kuohuviinejä, joihin ei ole lisätty sokeria. Kuohuviinien lisäksi tila valmistaa DO Penédès -laatuluokiteltuja still-viinejä ja oliiviöljyä.

Tiesitkö?

Torellón tila, Can Marti estate, sijaitsee Penédèsissä, 33 kilometriä Barcelonasta etelään.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.