Espanja – Vinos Sanz

Kategoria: Espanja | Tuottajat

Vinos Sanz on perinteikäs viinitila, mikä kunniakkaasti kantaa Ruedan vanhimman bodegan titteliä! Donatos-nimellä tunnettu perhe alkoi ensimmäisenä alueella viljellä viiniköynnöksiä ja valmistaa nimenomaan valkoviiniä vuonna 1870. Tuolloin Verdejo, Ruedan oma kruununjalokivi, oli tuntematon rypälelajike. Viiniä myytiin ”arroba”-nimisellä mittayksiköllä, mikä vastaa noin 11,5 kg. Kuljetuksen hoitivat ajan tyyliin härät ja muulit.

Bodegan toiminta kehittyi pikkuhiljaa. Väliin mahtui monta sotaa ja vallanvaihtoa. Merkittävä rajapyykki oli 12.1.1980, jolloin perustettiin Denominación de Origen Rueda eli tuttavallisemmin DO Rueda. Alueen vanhimpana tilana Vinos Sanz luonnollisesti liittyi laatuluokittelun piiriin. Samaan aikaan tila otti suuren harppauksen aloittamalla uuden bodegan rakentamisen. Sittemmin muutoksia on tehty sitä mukaa, kun teknologia on kehittynyt. Vinos Sanzin toiminnan yksi kulmakivi onkin laadun lisäksi innovaatiot. Tällä hetkellä vetovastuussa on perheen 6. sukupolvi.

Vinos Sanzin tarhat sijaitsevat La Secan kunnassa, DO Ruedan sydämessä, Duero-joen läheisyydessä. Tilalla on lähes 100 hehtaaria omia viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Finca La Colina -nimisellä tarhalla, joka on yksi alueen tärkeimmistä ja arvostetuimmista palstoista. Verdejon lisäksi Vinos Sanz viljelee Sauvignon Blancia ja Viuraa, mikä tunnetaan myös nimellä Macabeo.

Tiesitkö?

Vinos Sanzin tarhat sijaitsevat La Secan kunnassa, DO Ruedan sydämessä, Duero-joen läheisyydessä.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.