Itävalta – Weingut Netzl

Kategoria: Itävalta | Tuottajat

Weingut Franz & Christine Netzl on perheomisteinen tila, jossa vanhempien lisäksi perheen tyttäret Christina ja Annemarie ovat tiiviisti mukana. Viinitila sijaitsee Göttlesbrunnissa, Carnuntumin viinialueen sydämessä, Itävallan itäosassa. Tilan tuotannosta 75 % on punaviiniä ja 25 % valkoviiniä. Rypäleitä viljellään 26 hehtaarin kokoisella alueella Arbesthaler Hügelland -nimisillä kukkuloilla.

Carnuntumin alueen ilmastoon vaikuttavat hyvin paljon läheinen Tonava-joki sekä erityisesti Neusiedl-järvi, jotka antavat leiman pannonian ilmastolle. Idästä puhaltavat lämpimät tuulet lämmittävät Neusiedl-järven ja kypsyttävät rypäleitä optimaalisesti.

Tonava-joelta tulevat viileät virtaukset luovat optimaalisen lämpötilavaihtelun yön ja päivän välillä. Näin rypäleiden aromeista tulee hyvin konsentroituneita ja toisaalta ne säilyttävät luonnollisen raikautensa ja hapokkuutensa.

Tiesitkö?

Tilan tuotannosta 75 % on punaviiniä ja 25 % valkoviiniä.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.