Kreikka – Cavino

Kategoria: Kreikka | Tuottajat
Cavinon juuret ovat vuodessa 1958, jolloin Constantinos Anastassiou perusti viinitilan kotikaupunkiinsa Aigioon, mikä sijaitsee Pelponnesoksen niemimaalla. Hän antoi viinitilalleen nimeksi Cavino, mikä tulee hänen nimikirjaimistaan (CA) yhdistettynä Vino-sanaan. Näin hänen kotiseudullaan kaikki tiesivät, kuka teki ja mitä. Heti alusta lähtien Constantinos seurasi tarkkaan kansainvälisiä markkinoita ja kuluttajien preferenssejä. Ensimmäiset viinit vietiin Saksaan ja Cavino olikin ensimmäisten kreikkalaisten tilojen joukossa ao. markkinoilla. Tänä päivänä Cavino tuottaa viiniä ympäri Kreikkaa ja se on Kreikan johtava viinin viejä. Pääpaino tilalla on alkuperäisissä kreikkalaisissa rypälelajikkeissa, kuten Aiorgitiko, Mavrodafne, Mavro Kalvritino ja Malagousia, mutta se viljelee myös klassisia, kansainvälisiä lajikkeita.

Tila tuottaa vuositasolla noin 8,5 miljoonaa pulloa viiniä. Yli 70 % viinistä myydään ulkomaille ja tällä hetkellä Cavinon viinejä on saatavilla lähes 30 maasta. Viinien lisäksi Cavinolla on myös tislaamo, missä se valmistaa muiden väkevien tuotteiden ohella Kreikan ylpeydenaihetta, Ouzoa. Väkevien vuotuinen tuotantomäärä on noin 6,5 miljoonaa pulloa.

Cavinon viinit saavat vuosittain tunnustusta niin kansallisissa kuin kansainvälisissä viinikilpailuissa. Tilan laadusta kertoo myös se, että se on valittu muun muassa Kreikan vuoden viinitilaksi.

Tiesitkö?

Cavino tuottaa vuositasolla noin 8,5 miljoonaa pulloa viiniä.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.