Kreikka – Domaine Mega Spileo

Kategoria: Kreikka | Tuottajat
Mega Spileo on Kreikan vanhin viinitila ja kuten usein vanhojen viinitilojen yhteydessä, myös Mega Spileon historiaan liittyy tiiviisti luostari. Ensimmäiset viralliset, kirjalliset lähteet Mega Spileon viinitilasta ja -tarhoista ovat vuodelta 1550.

Domaine Mega Spileo sijaitsee Etelä-Kreikassa, Peloponnesoksen niemimaalla noin 850 metrin korkeudessa merenpinnasta, Vouraikosin kanjonin tasangolla. Luostarin rauniot tunnetaan englanniksi nimellä Great Cave Monastery. Nimi juontaa juurensa siitä, että aivan luostarin takana, jyrkän vuoren sisällä on jättimäinen luola. Luola on paitsi antanut nimen viinitilalle ja sen viineille, sieltä on löytynyt munkkien aikanaan käyttämiä tammitynnyreitä, jotka ovat siis yli 500 vuotta vanhoja.

Cavino aloitti vuonna 1999 mittavan projektin ja aloitti viinitarhojen kunnostuksen ja uudelleen istutukset. Tarhoille on istutettu niin kreikkalaisia, alkuperäisiä lajikkeita kuin klassisia, kansainvälisiä lajikkeita. Maaperä tarhoilla on saven- ja soransekaista hiekkaa. Lämpötilaerot vuorokauden aikojen välissä ovat ääripäitä, samoin kuin talven ja kesän väliset vaihtelut. Kesäisin lämpötilat voivat nousta päivisin jopa 29 °C:seen, vaikkakin mereltä tulevat viileät tuulet leudontavat lämpötilaa. Talvisin puolestaan lämpötilat ovat usein 0 °C:een tuntumassa ja tarhoilla sataa vettä tai jopa lunta.

Tiesitkö?

Mega Spileon viinitarhoja on yhteensä 11 hehtaaria ja tilan vuotuinen tuotanto on noin 40 000 pulloa.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.