Portugali – Luis Duarte

Kategoria: Portugali | Tuottajat

Luis Duarte Vinhos kulminoituu nimensä mukaisesti Luis Duarteen, joka on yksi Portugalin tunnetuimmista viinintekijöistä. Hänet on valittu jo 3 kertaa vuoden viinintekijäksi: 1997, 2007 ja 2014. Hänellä on ollut näppinsä monen kansainvälisesti tunnetun tilan menestystarinassa.

Alun alkujaan Dourosta kotoisin oleva Luis Duarte aloitti oman projektinsa yhdessä vaimonsa Dora Simõesin kanssa vuonna 2007 Alentejon Reguengos de Monsarazissa, Monte do Carrapatelo -tilalla. Tuolloin hän lanseerasi kansainvälistä huomiota saaneen Rubrica tinto -viininsä, mikä nosti viinin esimerkiksi Wine Enthousiast Magazinen TOP 100 -viinilistaan ja teki Luis Duartesta maailmankuulun enologin.

Ilmasto Alentejossa on sekoite mannerilmastoa ja Välimeren ilmastoa eli kesät ovat kuumia ja kuivia. Talvella puolestaan on kylmä, ja silloin saadaan suurin osa sateesta. Suuret lämpötilaerot päivän ja yön välillä mahdollistavat laatuviinien valmistuksen. Näin rypäleissä säilyy luonnollinen hapokkuus ja aromeista tulee konsentroituneita. Maaperä viinitarhoilla on pääosin kalkkikiveä.

Tiesitkö?

Tilalla on noin 10 hehtaaria viinitarhoja, joita viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.