Argentiina – Claroscuro Bodega de Arte

Kategoria: Argentiina | Tuottajat

Claroscuron tarina alkoi vuonna 2012, kun Gustavo ja Paula Cucchiara olivat kiertämässä Uco Valleyta ja rakastuivat välittömästi alueen kauniisiin näkymiin ja majesteettiseen ympäristöön. Tila sijaitsee yli 1000 metrin korkeudessa ja sen taustalla vaikuttaa maailman pisin vuorijono, Andit.

Gustavo ja Paula uskovat, että viininvalmistus on yhtä paljon taidetta kuin taiteilijoiden tekemät maalaukset itsessään ja heidän testatessaan viinejään, he etsivät yhtäläisyyksiä argentiinalaisten
taiteilijoiden maalauksiin, olipa kyse ilmaisusta, rauhallisuudesta, elinvoimasta jne. Tällä tavoin he haluavat mainostaa viineillään taidetta ja maistaa viinit taiteen kautta. Jokaisessa pullossa on henkilökohtainen taideteos argentiinalaisilta taiteilijoilta ja näin jokainen viini saa oman identiteetin.

Heidän tilallaan, Finca San Franciscossa on yhteensä 26 hehtaaria viljelyksiä, joista 16 hehtaaria on varattu Malbec-rypäleiden kasvattamiseen. Muita viljeltäviä lajikkeita ovat Cabernet Franc, Petit Verdot sekä Pinot Noir.

Maaperä tilan korkeimmilla palstoilla on hiekkaista savimaata ja alempana olevilla palstoilla maaperä on kivisempää. Suuret lämpötilan vaihtelut päivän ja yön aikana tekevät rypäleistä konsentroituneita ja tila hyötyy merkittävästi Andien sulamisvesistä, joita he käyttävät tiputuskastelujärjestelmässä.

Katso valikoimastamme löytyvät tuottajan viinit.

Tiesitkö?

Jokaisessa pullossa on henkilökohtainen taideteos argentiinalaisilta taiteilijoilta ja näin jokainen viini saa oman identiteetin.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.