Espanja – Ramírez de la Piscina

Espanja – Ramírez de la Piscina

Kategoria: Espanja | Tuottajat

Ramírez de la Piscina on neljännen sukupolven bodega San Vicente de la Sonsierrasta, Rioja Altasta. Tilan historia ulottuu vuoteen 1945. Ramírez de la Piscina on paitsi perheen sukunimi myös keskiaikainen aatelissukunimi Riojasta ja se on saanut alkunsa tilan lähellä sijaitsevasta 1100-luvulla rakennetusta Santa María de la Piscinan kirkosta.

Sonsierrassa on viljelty viiniä jo yli 2000 vuoden ajan ja tästä pitkästä historiasta kertovat monet historialliset jäänteet kuten roomalaiset puristimet, kiviset viinitankit ja kiviset suojapaikat, jotka tarjosivat maanviljelijöille lepopaikan sekä suojan ääripäiden sääolosuhteiden vallitessa.

Ramírez de la Piscina valmistaa viiniä vain omista rypäleistään. Viinitarhat sijaitsevat keskimäärin 500 metrin korkeudella San Vicente de la Sonsierrassa. Alueen nimi, Sonsierra, tarkoittaa ”vuoren alla” ja sen pohjoispuolella sijaitsevatkin Cantabrian vuoret, jotka kohoavat jopa 1200 metrin korkeuteen.

Sonsierran alue nauttii erityisestä mikroilmastosta, nimittäin etelässä sijaitseva Ebro-joki ja pohjoisessa sijaitseva vuoristo luovat ihanteelliset olosuhteet laaturypäleiden viljelylle. Näiden tekijöiden perusteella alueella vaikuttaa Atlantin meri-ilmasto yhdistettynä Välimeren ilmastoon, joiden ansiosta alueella sataa vähän, vuorokauden väliset lämpötilaerot ovat suuria ja pohjoistuulet ”tuulettavat” köynnöksiä eivätkä ne altistu helposti home- ja kasvisairauksille. Maaperä on köyhää, savensekaista kalkkia, mikä on Riojan kuningattarelle, Tempranillolle, täydellinen kasvualusta.

Tiesitkö?

Sonsierrassa on viljelty viiniä jo yli 2000 vuoden ajan.
BBWINES

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.