Italia – Azienda Agricola Gillardi

Kategoria: Italia | Tuottajat

Gillardin perheen historia Piemontessa alkoi vuonna 1928, kun perhe muutti Barolon kylästä lounaaseen sijaitsevaan
Fariglianon kylään, Corsaletton kukkulalla sijaitsevaan maatilaan ja alkoi viljellä viiniä tilaa ympäröivillä viinitarhoilla.

Vasta kolmas sukupolvi alkoi pullottaa viiniä ja ajankohta oli 1980-luku. Tuolloin perheen poika Giacolino opiskeli Alban Enologisessa Instituutissa ja koko Langhen alueella oli nousevana trendinä valmistaa viiniä omista rypäleistä. Niinpä 1980-luvulla tilalla, jota kutsuttiin Cascina Cursalet’ksi vieressä olevan Corsaletton (paikallisella dialektilla Cursalet) vuoksi, alettiin valmistaa omaa viiniä eikä rypäleitä enää myyty muille viljelijöille. Seuraavina vuosina viininvalmistustekniikoita kehitettiiin pieteetillä ja hankittiin myös uusia viinitarhoja. Giacolino Gillardi nosti tilan tunnetuksi niin Italiassa kuin merkittävillä vientimarkkinoilla istuttamalla ensimmäisenä Syrah-rypäleitä Dolcetton sydänmaalle 1990-luvulla. Harys-nimellä tunnettu viini (Syrah väärinpäin kirjoitettuna) on noussut legendaaristen viinien joukkoon, ja Giacolinoa pidetään Piemonten Syrah’n isänä.

Vuosituhannen vaihteessa Gillardin perheen yksi iso unelma toteutui, kun uusi cantina saatiin valmiiksi. 2000-luvulla oli aika myös kääntää katseet kohti Baroloa, jossa Gillardin perhe alkoi valmistaa viiniä vuonna 2011. Puolet viinitarhoista sijaitsee Barolon kylässä (Cru Vignane) ja puolet La Morrassa (Cru Boiolo).

Tällä hetkellä vetovastuussa ovat Elena Gillardi ja hänen miehensä Danilo. Gillardin tilalla perinteisiä viljelyn ”kaavoja” on rikottu perusteellisesti, nimittäin Elena on puolisoista maanviljelijä ja viininvalmistaja, kun taas hänen miehensä Danilo on pankissa töissä. Mies on tietysti myös tilan työskentelyssä vahvasti mukana, vaimonsa opissa! Jatkoa varmasti riittää tällä perinteikkäällä, laatuun keskittyvällä perhetilalla, sillä perhe on täydentynyt 5. sukupolvella.

Tiesitkö?

Puolet viinitarhoista sijaitsee Barolon kylässä (Cru Vignane) ja puolet La Morrassa (Cru Boiolo).

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.