Italia – Cantina Leonardo da Vinci

Kategoria: Italia | Tuottajat

Cantina Leonardo da Vinci sijaitsee lähellä Vincin kaupunkia (noin 45 km Firenzestä länteen), jossa maailmankuulu historian monitaitaja Leonardo da Vinci syntyi. Viinitila on ottanut itselleen nimekseen renessanssitaiteilijan nimen, sillä se kuvastaa hyvin viinitilan pyrkimyksiä toimia toisaalta innovatiivisena uudistajana, toisaalta vahvasti perinteisiin nojaavana toimijana. Mestari da Vinci itse oli muuten viinien suuri ystävä. Tuottajan verkkosivuilla voi tutustua Leonardo da Vincin 9.12.1515 päivättyyn kirjeeseen, missä hän antaa suosituksia viljelijälleen paremman viinin valmistamiseksi kuin viimeksi vastaanottamansa neljä karahvia, joiden laatuun hän ei ollut tyytyväinen.

Cantina Leonardo da Vinci on osa Caviroa, vuonna 1966 perustettu osuuskuntaa, joka tuottaa viiniä eri puolilla Italiaa. Se on Italian markkinaykkönen markkinaosuudella mitattuna ja sen tuotanto kattaa 9 % koko Italian rypäleviinin tuotannosta. Tilan tuotteita myydän 70 maassa. Cavirolla on italialainen kestävän kehityksen sertifikaatti Equalitas, joka nojaa kolmeen peruspilariin: kestävään kehitykseen niin ympäristön, etiikan kuin taloudellisen toimintaympäristön osalta.

Tiesitkö?

Cantina Leonardo da Vinci on osa Caviroa, vuonna 1966 perustettu osuuskuntaa, joka tuottaa viiniä eri puolilla Italiaa.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.