Italia – La Gironda

Kategoria: Italia | Tuottajat

La Girondan historia henkilöityy Susanna Galandrinoon, jonka isovanhemmat ja isä viljelivät viiniä lähinnä perheen tarpeisiin Piemonten kukkulaisilla rinteillä. Vuonna 2000 Susanna ja hänen miehensä Alberto päättivät aloittaa viininviljelyn täysipäiväisesti. Susanna hoitaa pääosin viinien myynnin ja markkinoinnin, ja Alberton vastuulla ovat viinitarhat ja viininvalmistus. Viinitila sijaitsee Monferraton sydämessä, Nizzan piskuisessa kylässä pienen kiemuraisen kukkulan päälle, minne isot rekatkaan eivät mahdu ajamaan.

La Gironda viinitarhat sijaitsevat 200–400 metrin korkeudessa. Tilalla on 9,5 hehtaaria omia viinitarhoja, joiden lisäksi sillä on pitkäaikaisia sopimuksia paikallisten viljelijöiden kanssa. La Gironda on alusta lähtien perustanut toimintansa kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Tällä hetkellä tila on konversiossa ja saa virallisen luomusertifikaatin vuonna 2021. Vaikka La Gironda onkin suhteellisen nuori tila, se on saanut jo merkittävää tunnustusta paitsi Italiassa myös ulkomailla. Tila valmistaa noin 100 000 pulloa vuodessa.

Alueen korkein laatuluokitus punaviineille, Nizza DOCG, perustettiin vuonna 2014 ja korvasi aiemman Barbera d’Asti Nizza DOCG:n. Samalla siitä tuli korkein laatuluokitus Barbera -rypäleelle, mikä alueella tunnetaan Barbera d’Astin nimellä.

Tiesitkö?

Nizza Monferraton kukkulat tarhoineen kuuluvat Unescon maailmanperintölistaan.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.