Italia – Palazzo
Cosimo Loia osti vuonna 1983 tilan, joka kantoi ”Palazzo”-nimeä. Sinänsä hassu yhteensattuma, tai kohtalo, että tilalla oli sama nimi kuin hänen Antoinette-vaimonsa sukunimi.
1600-luvulta peräisin oleva tila käsittää 12 hehtaaria maata kaakkois-Montalcinossa, noin 320 metriä merenpinnan yläpuolella. Loia-Palazzon perhe alkoi tuottaa viiniä vuonna 1986. Ensin he tuottivat pöytäviiniä, sittemmin Rosso di Montalcino -laatuluokiteltua viiniä. Uuttera ja peräänantamaton työ kantoi hedelmää, kun vuonna 1995 he toivat markkinoille ensimmäisen Brunellonsa.
Tiesitkö?
Maan / alueen / tuottajan viinejä
-
Guerrieri Rizzardi Ferra Soave
Kuiva, kypsän omenainen, persikkainen, mantelinen, hennon kukkea, tasapainoiset hapot, tyylikäs mineraalisuus, pitkä jälkimaku
-
Monte Tondo Mito Soave
Kuiva, omenainen, sitruksinen, hennon yrttinen, raikkaan hapokas, hennon mineraalinen, raikas kokonaisuus
-
Prosecco Montelliana 0,2 l
Kuiva, tyylikkään hedelmäinen, sitruksinen, miellyttävä happorakenne
-
Guerrieri Rizzardi 3 Cru Amarone Classico
Täyteläinen, kehittynyt, tumman marjaisa, suklainen, mokkainen, mehevän mausteinen, pehmeä, tasapainoinen, pitkä jälkimaku
-
Fiore del Borgo Vermentino IGT
Kuiva, sitruksinen, omenainen, hennon kukkea, raikkaan hapokas, elegantin maukas
-
Negretti Barbera d’Alba Superiore
Täyteläinen, lämmin, mausteisen vaniljainen, tuntuva hapokkuus, pehmeät tanniinit, pitkä jälkimaku, tyylikäs
-
Bel Colle Barolo Monvigliero
Täyteläinen, kompleksinen, kypsän tumman marjaisa, kirsikkainen, paahteisen mausteinen, elegantti hapokkuus, pitkä jälkimaku, hienostunut, monivivahteinen
-
Angoris Verduzzo Friulano
Makea, aprikoosinen, raparperinen, tasapainoisen hapokas, pehmeän pyöreä, maukas