Italia – Palazzo
Cosimo Loia osti vuonna 1983 tilan, joka kantoi ”Palazzo”-nimeä. Sinänsä hassu yhteensattuma, tai kohtalo, että tilalla oli sama nimi kuin hänen Antoinette-vaimonsa sukunimi.
1600-luvulta peräisin oleva tila käsittää 12 hehtaaria maata kaakkois-Montalcinossa, noin 320 metriä merenpinnan yläpuolella. Loia-Palazzon perhe alkoi tuottaa viiniä vuonna 1986. Ensin he tuottivat pöytäviiniä, sittemmin Rosso di Montalcino -laatuluokiteltua viiniä. Uuttera ja peräänantamaton työ kantoi hedelmää, kun vuonna 1995 he toivat markkinoille ensimmäisen Brunellonsa.
Tiesitkö?
Maan / alueen / tuottajan viinejä
-
The Kiss Brut Spumante
Kuiva, omenainen, persikkainen, vaaleakukkainen, keskipitkä, raikkaan hedelmäinen
-
Govone Munbarì Barbera – Nebbiolo
Täyteläinen, kypsän tumman marjaisa, pehmeä, mausteinen, hennon vaniljainen
-
Territori Vocati Chianti DOCG
Keskitäyteläinen, pehmeän marjaisa, hennon mausteinen, tasapainoinen happorakenne, pehmeän maukas kokonaisuus
-
Kornell Damian Gewürztraminer
Kuiva, aromaattinen, kukkea, raikkaan hapokas, tasapainoinen, pitkä jälkimaku
-
Guerrieri Rizzardi Clos Roareti
Täyteläinen, kypsän tummamarjaisa, luumuinen, elegantti
-
Palazzo Brunello di Montalcino
Täyteläinen, moniulotteinen, kypsän marjaisa, nahkainen, roteva, mokkainen, mausteinen, kuivattavat tanniinit, pitkä jälkimaku, tyylikäs
-
de Bernard Rosé Prosecco Brut
Kuiva, raikkaan hapokas, metsämansikkainen, vadelmainen