Italia – Tenuta di Angoris

Kategoria: Italia | Tuottajat

Friuli sijaitsee Italian koilliskolkassa ja se on varsinainen monikulttuurisuuden kehto alueellisen sijaintinsa perusteella. Pohjoisessa aluetta rajaavat Alpit, etelässä Adrianmeri, idässä Slovenia ja lännessä sen rajanaapurina on Veneton alue. Isonzo del Friulin laatuviinialue on saanut nimensä aluetta halkovasta Isonzo-joesta. Nykyisten tutkimusten mukaan Friulin alueella on nautittu viiniä jo ennen kuin viiniköynnös löysi tiensä Ranskaan!

Tenuta di Angoriksella on pitkä historia takana, sillä sen perustamisvuosi ulottuu vuoteen 1648. Linnamainen Villa Locatelli rakennettiin 1650-luvulla ja se on tietynlainen glamourin kehto. Se on asuttanut Itävalta-Unkarin ajoilla kuninkaallisia, ja 1957 villa esiintyi elokuvassa Jäähyväiset aseille (A Farewell to Arms).

Angoris on Locatellin perheen omistuksessa. Angoriksen viinit tulivat tunnetuiksi ja niitä nautittiin laajalti Euroopassa jo 1800- ja 1900-luvuilla. 1940-luvulla Angoris alkoi ensimmäisenä Friulin alueen tuottajana pullottaa itse viinejä. Se on myös pioneeri Friulin kuohuviinien valmistuksessa.

Tiesitkö?

Tänä päivänä tilalla on noin 110 hehtaaria viinitarhoja ja se tuottaa viiniä Friulin maineikkaimmilla DOC-alueilla: Isonzo, Collio ja Friuli Collio Orientali.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.