Italia – Terredora di Paolo

Kategoria: Italia | Tuottajat

Terredora di Paolo sijaitsee keskellä Apenniinien vuoristoa, Irpiniassa, Campanian sydämessä. Siellä jo muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset viljelivät viiniä ja nykyisen tiedon mukaan ensimmäiset köynnökset istutettiin alueelle 800-750 eaa. Alueelle tyypillisesti köynnökset kasvavat rinteillä ja niitä viljellään 2–3 tasossa. Näin ollen kokonaisviljelyala on paljon suurempi kuin mitä se ensikatsomalta näyttää.

Terredora di Paolo perustettiin vuonna 1994, jolloin jo 60 vuoden ikään ehtinyt Walter Mastroberardino perusti tilan yhdessä vaimonsa Doran ja lastensa Danielan, Lucion ja Paolon kanssa. Perhe kuuluu arvostettuun Mastroberardinon perheeseen, joka on viljellyt viiniä Campaniassa jo 11 sukupolven ajan.

1900-luvun loppupuolella perheriita ajoi veljekset Walterin ja Antonion erilleen. Antonio sai pitää perheen nimen ja viinitilan, kun taas Walter vei mukanaan monta suvun parhainta viinitarhaa, erityisesti valkoviinipalstoja.

Tiesitkö?

Terredora di Paolon nimi tulee Walterin vaimon, Dora di Paolon nimestä yhdistettynä terre- sanaan, mikä viiittaa maahan.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.