Italia – Vini Bulgarini

Kategoria: Italia | Tuottajat

Lugana on pienen pieni viinialue Garda-järven eteläisessä osassa, Lombardian ja Veneton rajalla. Garda-järven eteläranta ja erityisesti Sirmionen piskuinen niemimaa on Pohjois-Italian suurin arkeologinen alue. Jo roomalainen runoilija Catullus ylisti Gardan valkoviinejä runoissaan. DOC-luokituksen alue sai vuonna 1967, mutta sen viinit ovat tulleet kansainvälisille areenoille vasta 2000-luvun alusssa.

Trebbiano di Lugana, mikä tunnetaan myös Turbiana-nimellä, on mysteeri italialaisten rypälelajikkeiden joukossa. Pitkään luultiin, että Luganan hienojen valkoviinien raaka-aine oli Trebbianon sukulainen. Lajike yhdistettiin myös Verdicchioon, mutta tarkempien tutkimusten jälkeen tuokin sukulaissuhde todistettiin virheelliseksi. Tämän hetkisten tutkimusten ja päätelmien mukaan paikalliset viljelijät ovat vuosisatojen saatossa valikoineet lajikkeen muiden joukosta, sillä se sopii täydellisesti alueen ilmastoon ja maaperään, joka on tyypillisesti savi- ja soramaata.

Vini Bulgarinin juuret ovat 1930-luvulla, jolloin Emilio Bulgarini päätti viedä asteen pitemmälle viinin valmistamisen. Perheellä oli ollut pitkään tapana valmistaa viiniä perhe- ja ystäväpiirin tarpeita varten. Tänä päivänä perheen kolmas sukupolvi, Fausto Bulgarini yhdessä vaimonsa Virginian kanssa, pitää ohjaksia kädessään. Tilalla on noin 40 hehtaaria viinitarhoja ja he valmistavat valkoviinien lisäksi punaviiniä sekä upeita jälkiruokaviinejä.

Tiesitkö?

Lyhyessä ajassa Vini Bulgarini on saanut jalansijaa kansainvälisillä markkinoilla eivätkä sen viinit ole jääneet huomaamatta italialaisilta tai kansainvälisiltä viinikriitikoilta.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.