Saksa – Weingut S.A. Prüm

Kategoria: Saksa | Tuottajat

Mosel-joen varrella sijaitsevan S.A. Prümin viinitilan juuret ovat vuodessa 1156, ja se onkin yksi Saksan vanhimmista viinidynastioista! Maisemaa hallitsevat äkkijyrkät rinteet, maaperä on mineraalipitoista liuskekiveä, jonka huokoisen rakenteen ansiosta viiniköynnösten juuret voivat porautua aina 15 metrin syvyyteen. Joen tuoman kosteuden ja auringonvalon yhteisvaikutuksesta rypäleet kypsyvät optimaalisesti. Myös maaperä osallistuu lämmön ”varastointiin”, mikä edesauttaa rypäleiden kypsymistä.

Prümin tilan peräsintä on pitänyt Raimund Prüm vuodesta 1971. Tänä päivänä myös hänen enologi-tyttärensä Saskia osallistuu tiiviisti tilan ja viinien kehittämiseen. Tila keskittyy ainoastaan Riesling-rypäleeseen.

Modernit viininvalmistustekniikat ja pitkä sur-lie-kypsytys tuovat oman osansa lopputulokseen. Ei siis ihme, että S.A. Prümin viinit kuuluvat Saksan parhaimmistoon!

Tiesitkö?

Suurin osa köynnöksistä on 60–100-vuotiaita, varttamattomia köynnöksiä, jotka kasvavat erilaisessa liuskekivimaastossa.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.