Ranska – Cave de Ribeauville

Kategoria: Ranska | Tuottajat
Cave de Ribeauville perustettiin vuonna 1895, mikä tekee siitä Ranskan vanhimman osuuskunnan. Osuuskunta sijaitsee nimeään kantavassa Ribeauvilléssä, mikä on yksi Alsacen vanhimmista keskiaikaisista kaupungeista. Kaupungissa on viljelty viiniä aina keskiajan alusta lähtien ja aikanaan ne olivat tärkeä tulonlähde alueen aatelisille. Ribeavillé tunnetaan viinipiireissä erityisesti arvostetuista Grand Cru -tarhoistaan: Kirchberg de Ribeauvillé, Geisberg ja Osterberg.

Tänä päivänä osuuskuntaan kuuluu yhteensä 41 viljelijää ja 245 hehtaaria viinitarhoja, joita viljellään kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti vuodesta 2004. Paitsi vanhin, Cave de Ribeauville on yksi Ranskan pienimmistä osuuskunnista ja yksi viidestä ensimmäisestä osuuskunnasta, jotka saivat arvostetun HVE -sertifikaatin (Haute Valeur Environmentalle).

Tämä Ranskassa virallinen, kestävän kehityksen ympäristösertifikaatti kertoo ympäristön ja biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden arvostamisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta viljelystä ja viinin valmistuksesta. Ranskan maatalousministeriössä lanseerattiin Haute Valeur Environmentalle -sertifioinnit vuonna 2012 ja kunnianhimoisena tavoitteena on, että kaikki Ranskan viljelymaa olisi sertifioitu vuoteen 2025 mennessä.

Cave de Ribeauville keskittyy laatuun niin viinin viljelyssä kuin valmistuksessakin. Kaikki rypäleet kerätään käsin (ainoa osuuskunta Ranskassa!) ja ne valikoidaan tiukan seulonnan perusteella. Lisäksi rypäleet vinifioidaan erikseen. Siinä riittääkin työtä, nimittäin osuuskunnalla on 74 viinitarhaa!

Tiesitkö?

Ribeavillé tunnetaan viinipiireissä erityisesti arvostetuista Grand Cru -tarhoistaan: Kirchberg de Ribeauvillé, Geisberg ja Osterberg.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.