Ranska – Château de Raousset

Kategoria: Ranska | Tuottajat
Château de Raousset’n juuret ovat vuodessa 1850, jolloin kreivi Paul-Henry de Raousset meni naimisiin Victorine Félissentin kanssa. Victorinen isä, Léon Félissent oli lyonilainen silkintuottaja, joka rakennutti linnan Chiroubles’n kylään vuonna 1840. Vielä tänä päivänäkin Château de Raousset on saman perheen omistuksessa. Tilaa vetävät Corinne de Lassagne, Charles Eric de la Chapelle ja Véronique Peillon. Linnamainen viinitila sijaitsee siis Chiroubles’n kylässä, Morgonin ja Fleurien kylien vieressä. Tilaan kuuluu yhteensä 65 hehtaaria, joista 35 hehtaaria on omistettu viininviljelylle.

Tila tuottaa Beaujolais’n alueella viiniä paitsi Morgonin kylästä, myös Chiroublessa ja Fleuriessä. Pääosa köynnöksistä edustaa punaista Gamay-rypälettä (josta käytetään ranskaksi nimeä Gamay noir à jus blanc eli punainen Gamay vaalealla maltolla eli ”rypälelihalla”).

Morgonilla on Beaujolais’n 10 kylän (cru) joukossa pitkä historia, nimittäin ensimmäiset kirjalliset merkinnät ovat jo vuodelta 957. Tänä päivänä Morgon on Beaujolais Cru -alueista merkittävin ainakin kokonsa puolesta, nimittäin se on suurin cru 1100 hehtaarin viinitarhoillaan. Maaperä on rautapitoista liuskekiveä, mikä antaa rypäleille omaleimaisen luonteen. Morgonin viinejä luonnehditaan yleensä seuraavasti: viineissä on Beaujolais’lle tyypillinen hedelmäisyys ja Bourgognelle uskollinen charmi.

Château de Raousset’n tarhat on Haute Valeur Environmentalle -sertifioituja. Tämä Ranskassa virallinen ympäristösertifikaatti kertoo ympäristön ja biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden arvostamisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta viljelystä ja viinin valmistuksesta. Ranskan maatalousministeriössä lanseerattiin Haute Valeur Environmentalle -sertifioinnit vuonna 2012 ja kunnianhimoisena tavoitteena on, että kaikki Ranskan viljelymaa olisi sertifioitu vuoteen 2025 mennessä.

Tiesitkö?

Tänä päivänä Morgon on Beaujolais Cru -alueista merkittävin ainakin kokonsa puolesta, nimittäin se on suurin cru 1100 hehtaarin viinitarhoillaan.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.