Ranska – Château Guipière

Kategoria: Ranska | Tuottajat
Château Guipière sijaitsee Valletissa, Muscadetin pääkaupungissa, Nantesin alueella. Muistutuksena, että Loiren laakso on Ranskan suurin viininviljelyalue. Se alkaa Atlantin valtameren rannoilta lähellä Nantesia ja loppuu Orléansiin. Pääalueita on neljä: Pays Nantais, Anjou, Touraine ja Centre-Val de Loire. Jokaisella näistä alueista on erillinen persoonallisuus ja omat suosikkirypälelajikkeet.

Ensimmäiset historialliset jäljet Domaine de la Guipièren viiniköynnöksistä löytyvät vuodelta 1842. Vuoden 2015 lopusta lähtien Château Guipièren kartano on ollut Philippe Nevoux’n omaisuutta, ja sitä hoitaa Stéphane Gouraud. Domaine de la Guipière on tunnettu viininvalmistusosaamisestaan, jonka erikoisuutena on Muscadet. Tänä päivänä heillä on 28 hehtaaria viljelysalaa ja suuri osa köynnöksistä on yli 40-vuotiaita.

Alueen maaperä koostuu hiekkaisesta savesta ja metamorfisista kivistä. Maaperä edistää erinomaisesti viiniköynnöksen juurtumista ja maaperän luonnollista kuivatusta, koska se on tervettä, suodattavaa ja sopii siksi loistavasti viiniköynnöksen istuttamiseen.

Tiesitkö?

Château Guipière viljelee Muscadetin lisäksi Melon de Bourgogne, Folle Blanche ja Pinot Gris -rypälelajikkeita.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla.Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.