Ranska – Domaine Christophe Semaska

Kategoria: Ranska | Tuottajat

Domaine Christophe Semaskan viinitarhat sijaitsevat 1500-luvulla rakennetun Château de Montlysin ympärillä, Côte Rôtien maastossa Rhônen Ampuissa. Historiallinen tila säilyi Ranskan vallankumouksen tuhoilta ja sen viinit olivat tunnettuja ympäri Ranskan.

Viimeisin Château de Montlys valmistettiin ensimmäisen maailmansodan aikoihin, mutta sota sekä viinikirva tuhosivat köynnökset. Christophe Semaska niin sanotusti antoi uuden elämän linnaa ympäröiville viinitarhoille, kun hän elvytti viininviljelyn vuonna 1988. Tänä päivänä Château de Montlysin 38 hehtaarin viinitarhoista neljä on otettu uudelleen viljelyyn.

Château de Montlysin lisäksi Semaska valmistaa Condrieu, St. Joseph, Côteau de Vienne ja Côte du Rhône -apellaatioissa viiniä. Vanhan linnan tilat eivät vastanneet 2000-luvun tarpeita, joten uudelle, modernille viinimölle oli tarve.

Tiesitkö?

Domaine Christophe Semaska kuuluu Rhônen huipputiloihin ja se on Côte Rôtien suurin yksityinen viinitila.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.