Ranska – Domaine Paul Thomas

Kategoria: Ranska | Tuottajat

Domaine Paul Thomasin perhetila sijaitsee Chavignolin kylässä keskellä kauneinta Sancerren laatuviinialuetta. Kylän maisemaa hallitsee Mont-Damné -vuori, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna kadotukseen tuomittua vuorta. Nimi kuvastaa työn raskautta, kun vuosisatojen ajan ihmiset ovat käsin poimineet rypäleitä vuoren jyrkiltä rinteiltä. Kylää ympäröi muutenkin salaperäinen karma, nimittäin vuoden 1921 voimakkaan ukkosmyrskyn johdosta useita viinitarhoja hylättiin.

Domaine Paul Thomasin tuotannosta suurin osa (kolme neljäsosaa) on Sancerre Blancia eli Sauvignon Blanc -viiniä. Tila valmistaa lisäksi Pinot Noirista Sancerre Rougea ja Roséta. Maaperä viinitarhoilla on Kimmeridgen kalkkikiveä, jossa on runsaasti fossiileja. Pohjamaa on joko kalkkikiveä tai savensekaista kalkkia. Arvostetuimmat viinit kasvavat Saint-Saturissa Silex-nimisessä maaperässä. Viinitarhoja tilalla on yhteensä 9 hehtaaria ja tila valmistaa noin 90 000 pulloa vuodessa.

Viinitilaa vetää tänä päivänä Paulin poika Raphaël Thomas. Raphaëlin piti alun perin keskittyä fysiikan alalle, mutta kun Paul kuoli yllättäen vuonna 2000, poika päätti jatkaa isänsä perintöä.

Tiesitkö?

Domaine Paul Thomasin tuotannosta suurin osa (kolme neljäsosaa) on Sancerre Blancia eli Sauvignon Blanc -viiniä.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.