Ranska – Les Vignerons d’Estézargues

Kategoria: Ranska | Tuottajat

Avignonin kaupungin lähellä, Etelä-Rhônessa, Les Vignerons d’Estézargues -niminen osuuskunta tuottaa yhdessä brittiystävämme James Fleetwoodin kanssa modernin Côtes du Rhône -sekoitteen kierrekorkilla varustettuna. Viiniköynnökset ovat keskimäärin 25-vuotiaita ja ne kasvavat viinitarhoilla, joissa on alueelle tyypillisesti paljon pyöreitä kiviä. Näiden tehtävänä on kerätä päivän aikana lämpöä ja vapauttaa sitä öisin köynnöksille, kun lämpötilat laskevat ja tuulet puhaltavat.

Réserve de Fleur on käytetty matalassa lämpötilassa, mikä korostaa viinin hedelmäisyyttä. Se on moderni Côtes du Rhône, mitä ei olla kypsytetty perinteiseen tapaan tammessa, vaan terästankissa. Viini on hennosti suodatettu, jotta siihen saadaan enemmän makua ja luonnetta!

Tiesitkö?

Mistral-tuulen ansiosta köynnökset myös tuulettuvat ja pysyvät puhtaina erilaisilta kasvisairauksilta.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.