Ranska – Michel Genet

Kategoria: Ranska | Tuottajat

Perheomisteinen Michel Genet on valmistunut laadukkaita samppanjoita omalla nimellään Chouillyn* Grand Cru -kylässä vuodesta 1965 lähtien. Vincent Genet hankki ensimmäisen hehtaarinsa vain 19-vuotiaana, isänsä avustamana. Tuolloin palsta maksoi 1,6 miljoonaa frangia, kun nykyään yksi hehtaari maksaa keskimäärin 1,7 miljoonaa euroa, luonnollisesti sijainnista riippuen. Nykyiset tuotantotilat rakennettiin 1900-luvun alussa alun perin Moët & Chandonin työntekijöiden tiloiksi.

 Perhe omistaa yhteensä kahdeksan hehtaaria viinitarhoja, joista seitsemän hehtaaria on Grand Cru -luokiteltuja Chardonnay -palstoja. Talon vuotuinen tuotanto on noin 80 000 pulloa ja sen kapasiteetti on noin 250 000 pulloa. Michel Genet kuuluu Vigneron Indépendant -ryhmään, johon kuuluu tänä päivänä noin 300 viljelijää. He vastaavat itsenäisesti ja omavaraisesti samppanjan tuotannosta aina tarhoilta valmiiseen tuotteeseen asti.

*Chouilly on yksi 17 Champagnen Grand Cru -kylästä. 530 hehtaarin pinta-alalla se on Grand Cru -kylistä suurin ja koko Chouillyn kylä on Grand Cru -luokiteltu. Palstojen omistajia on yhteensä 500.

Tiesitkö?

Michel Genet luokitellaan vigneron independant -nimellä eli se valmistaa itse viljelemistään rypäleistä omaa samppanjaansa.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.