Suomi – Turku Distillery

Kategoria: Suomi | Tuottajat

Turku Distillery sai alkunsa kahden kaveruksen, Tapio Järvenpään ja Jari Varjon, ideasta valmistaa maailman parasta vodkaa. Ajatuksesta syntyi unelma, ja monen mutkan jälkeen unelmasta tuli totta: Kaiho Vodkan ensimmäinen erä tuli myyntiin elokuussa 2022.

Kaiho on valmistettu viimeistä yksityiskohtaa myöten, laadukkaista, tarkkaan mietityistä raaka-aineista, huippulaitteilla ja huippuammattitaidolla. Nimittäin ei enempää eikä vähempää: perustajaherrat suorittivat asiaankuuluvasti elintarvikealan ammattitutkinnon Hämeen ammatti-instituutissa.

Kaiho Vodka valmistetaan käsityönä Turun kupeessa, Raisiossa, varsinais-suomalaisista raaka-aineista. Kaihon raaka-aineena käytetty luomuviljelty syysvehnä on peräisin Vahdon Hannulan tilalta, jonka historia ulottuu 1900-luvun alkupuolelle. Kaihon valmistuksessa käytettävä vesi puolestaan on peräisin Someron soraharjun Jakkulan lähteestä, josta saadaan kristallinkirkasta ja äärimmäisen puhdasta lähdevettä.

Koko tuotantoketju on jäljitettävissä pellolta pulloon, ja jokainen pullo on numeroitu ja signeerattu. Tuotanto on hiilineutraalia. Koko tuotanto viljan rouhinnasta pullotukseen tapahtuu Turku Distilleryn tiloissa.

Mutta mikä on tarina Kaiho-nimen takana? Idea maailman parhaasta vodkasta syntyi perustajien purjehdusretkillä Saaristomeren saaristossa. Ja koska meri liittyy vahvasti sekä Turkuun että Turku Distilleryyn, ja koska mereen liittyy aina tietynlainen kaiho ja vapaus, nimi alkoi hahmottua.  Kaiho-sana “löytyi” Eino Leinon runosta “Merimies Kajuutassaan”. Turku Distilleryn mukaan “Kaiho sanana kuvastaa loistavasti suomalaisen sielun- ja mielenmaisemaa. Meihin suomalsiin on sisäänrakennettu tietynlainen melankolisuus ja aina me kaihoisasti kaipaamme jonnekin tai jotakin. Oli se sitten etelän lämpön, lottovoittoa tai läheisyyttä. Aina emme edes tiedä mitä kaipaamme.”

Turku Distillerystä ja sen tarinasta voit lukea lisää Turku Distilleryn kotisivuilta.

Tiesitkö?

Kaiho on valmistettu viimeistä yksityiskohtaa myöten laadukkaista, tarkkaan mietityistä raaka-aineista, huippulaitteilla ja huippuammattitaidolla.

Lämpimästi tervetuloa BBWINES-sivustolle!

BBWines logo
Tämä sivusto on suunnattu HoReCa-alan ammattilaisille. Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Kuluttajille suunnattuun Alko-valikoimaan voit tutustua Viiniateljee-sivustollamme. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.